MedWatch

Sunstone: Børsnotering satte Santaris-salg i gang

Planerne om en amerikansk børsnotering var i sidste ende det, der førte til det milliardstore salg af danske Santaris Pharma til det selskab, som Martin Bonde kalder den ”største gorilla i junglen”. Et salg, der kan få betydning for andre danske biotekselskaber.

Foto: Sunstone Capital/PR - Claus Andersson

En børsnotering kan besværliggøre samarbejdet mellem et biotekselskab og big pharma. Netop det aspekt er ifølge Claus Andersson, partner i Sunstone Capital og næstformand i Santaris Pharma, en væsentlig årsag til, at det danske selskab mandag aften kunne meddele, at den schweiziske medicinalkæmpe har købt Santaris for 250 mio. dollar plus potentielt yderligere 200 mio. dollar i milepælsbetalinger.

”Santaris var på vej mod en børsnotering i USA, og i den forbindelse informerede vi vores samarbejdspartnere, som Roche er en af og har været det i flere år, om, at vi var på mod en notering, der skulle finde sted i efteråret. Det gjorde, at Roche fik lyst til at kigge på Santaris, da de mente, at det var mere hensigtsmæssigt, at de forhandlede med os som ejere af et privatselskab end som aktionærer i børsnoteret selskab,” siger han til MedWatch og tilføjer:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier