MedWatch

Santaris forsøges solgt inden et år

Det er investorernes ambition at sælge hele eller dele af Santaris, inden der er gået et år. Derfor har man udskilt lægemiddelhåbet og lagt det i et selvstændigt selskab.

Foto: Santaris Pharma

Santaris valgte i slutningen af 2012 at lægge lægemiddelkandidaten mirarvirsen til behandling af hepatitis C over i selskabet Stella Aps, og overdragelsen er sket til et beløb på ca. 241 mio. kr. Nye data vil muligvis kunne øge den værdi væsentligt.

"Vi vil meget gerne se, at der sker noget inden sommeren næste år," siger Claus Andersson, næstformand i Santaris og partner i Sunstone Capital, til dagbladet Børsen.

Tidligere har Sunstone Capital fortalt, at selskabet tidligst vil blive solgt, når selskabet er færdig med fase 2-forsøgene. Det er stadig tilfældet.

"Når Santaris har lavet fase 2-forsøgene, så kan vi sælge selskabet, hvis resultaterne er gode nok, og er de ikke gode nok, så er konklusionen nok, at vi lukker den del ned," siger Søren Carlsen, bestyrelsesmedlem i Santaris Pharma og managing partner i Novo Ventures, der også er investor i biotekselskabet, til avisen.

De to selskabet Gilead og Abbvie er i gang med at udvikle lægemidler til netop hepatitis C, og de er både langt fremme i udviklingen og ser ud til at være effektive. Derfor vurderer Claus Andersson, at de mulige købere for det første vil afvente fase-2-resultaterne fra Santaris og afvente, hvordan de to amerikanske koncerners hepatits-midler klarer sig.

Santaris har allerede afsluttet ét fase-2-forsøg, men selskabet mangler at afslutte endnu to fase-2-studier.

 Santaris-partner udvider aftale med fransk selskab 

 Santaris-topchef: Her er vores tre største udfordringer

 Santaris i stort samarbejde med international spiller

 Santaris baner vej mod hepatitis-forsøg  

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier