Santaris i stort samarbejde med international spiller

Det danske biotekselskab har lavet en aftale til en potentiel værdi af over en halv mia. kr. med et stort internationalt medicinalselskab. Aftalen giver også penge i kassen her og nu. Læs her, hvem partneren er.
Foto: Santaris Pharma
Foto: Santaris Pharma
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

I vælger sygdommen, vi finder lægemidlet. Sådan lyder de skarpt skårne hovedlinjer i en ny stor samarbejdsaftale mellem det danske biotekselskab Santaris Pharma og det internationale medicinalselskab Bristol-Myers Squibb (BMS). Det skriver Børsen.

Her får Santaris 60 mio. kr. up front og mulighed for 512 mio. kr. i milepælsbetalinger til gengæld for at stille selskabets teknologi-platform, LNA, og medarbejdere til rådighed for BMS' jagt på nye lægemidler.

"Det kan være alle mulige typer lægemidler mod alt muligt," siger adm. direktør Henrik Stage til Børsen og uddyber:

"(...)Så BMS kigger på, hvor der kunne være nogle nye muligheder for at udvikle spændende lægemidler. Og hvad det er for noget dna, der er involveret i sygdommen, Og så siger de til os, at de har brug for et LNA-lægemiddel med det og det, og så laver vi det til dem."

LNA-teknologiplatformen virker ved at forhindre syge celler i at producere skadelige proteiner.

Aftalen med BMS er langt fra det første store partnerskab, Santaris har indgået. Selskabet har også aftaler med Pfizer, Enzon og Shire.

Øger mulighed for salg

Blandt investorene i Santaris er der også stor glæde over aftalen. Ifølge Claus Andersson, partner i Sunstone Capital, som er storinvestor i Santaris, er netop partnerskabsmodellen vejen frem for LNA-teknologiplatformen.

Han håber, at aftalen vil gøre det nemmere at sikre et salg af Santaris og dermed muliggøre et succesfuldt exit for investorerne. Det vil dog først ske, hvis Santaris' eget lægemiddel under udvikling mod hepatitis C, Miravirsen, består fase 2-forsøgene.

"Muligheden for at få solgt Santaris stiger, jo mere ekstern validering vi får, så vi er super glade. Som branchemand, der overvejer at købe Santaris, tænker man nok: OK selskabet har noget på vej i fase to. Hvis fase to er positiv, vil jeg godt betale for produktet.

Så vi regner med, at folk sidder og venter på, at Miravirsen-projektet afsluttes med succes i fase 2. Og det sker først i foråret næste år. Så det ville være naturligt at få solgt Santaris eller Santaris' kliniske program efter en succesfuld fase 2, dvs. til sommer næste år," siger Claus Andersson til Børsen.

 Santaris baner vej mod hepatitis-forsøg

 Santaris pukler for at bevare innovativ profil

 Santaris-formand: Stort lån skal sikre biksen

 Kapitaltørstende Santaris kæmper optimistisk

 Ørnskov mister en af sine løjtnanter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også