MedWatch

Lundbeck-dir: Meget, meget ærgerlig besked

Lundbeck har ikke haft succes med et fase 3-studie med desmoteplase til behandling af slagtilfælde. Det er en sur besked for selskabet, der nu tager hele projektet op til overvejelse.

Foto: Lundbeck, PR

Desmoteplase er en vigtig del af Lundbecks pipeline og udviklingen af midlet har fået såkaldt "fast track"-status af de amerikanske sundhedsmyndigheder. Midlet er hos flere analytikere vurderet til at kunne have opnået blockbuster-status, hvilket dækker over en årligt salg på 1 mia. dollar.

"Det har hele tiden været et projekt, som har været "high risk". Hvis det var lykkedes, så havde det været en fantastisk bonus for os. Så vi er meget, meget ærgerlige over dette her. Ikke mindst selvfølgeligt set fra patienternes synspunkt, siger forsknings- og udviklingsdirektør Anders Gersel Petersen til Ritzau Finans.

Det er ikke bare de manglende potentielle indtægter, der vil ramme Lundbeck, hvis man beslutter at lukke ned for midlet.

"Vi har brugt penge i de forgangne år på dette her, og der er også omkostninger i forhold til en potentiel nedskrivning, hvis vi ender med at lukke dette her ned," siger Anders Gersen Petersen.

I en fondsbørsmeddelelse skriver Lundbeck, at man, hvis midlet skrottes, kommer til at nedskrive 330 mio. kr. indregnet som R&D-omkostninger. Nu skal Lundbeck dog først komme frem til, om der er grund til at stoppe udviklingen oven på studiets resultater.

"Vi har haft disse data i mindre end 24 timer, så vi har meget arbejde tilbage i at analysere dem. Vi skal første helt igennem data, før vi kan tolke på den," siger Anders Gersen Petersen og fortsætter:

"Det er svært at sige, hvornår vi træffer en endelig beslutning, men jeg vil tro, at det sker i år. Men det er en længere øvelse."

Studiet, der ikke opnåede målsætningen, er kaldt DIAS-3. Ifølge meddelelsen nåede studiet, der omhandlede behandling af patienter behandlet 3 til 9 timer efter et slagtilfælde, ikke sine primære effektmål. Som konsekvens af det mislykkede studie "er den videre udvikling under evaluering".

Resultaterne fra studiet viste, at patienter behandlet med desmoteplase efter 90 dage ikke havde en statistik signifikant bedre profil end patienter behandlet med placebo.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier