MedWatch

Celgene satser endnu en gang på milliardær

Biotek-milliardæren Patrick Soon-Shiong vil koble big data og kræftforskningen sammen, og det får han nu hjælp til af det selskab, der har sikret ham hans formue.

Foto: PR

Los Angeles' rigeste mand er på banen med et nyt initiativ, der skal koble big data og kræftforskning sammen.

Patrick Soon-Shiong grundlagde sin formue ved at udvikle kræftmedicinen Abraxane og sidenhen sælge den til Celgene. Nu træder Celgene så ifølge FierceBiotech til igen og investerer 25 mio. dollar i NantHealth, der ifølge selskabet selv er et klinisk operativ-system.

Initiativet udgøres af en database med tusindvis af forsøg og genomiske studier, som Patrick Soon-Shiong mener på én gang kan hjælpe læger med at ordinere onkologiske behandlinger og forskere med at udvikle ny kræftmedicin. I en form for data-symbiose kan lægerne bruge biomarkører og forsøgsdata til at personalisere deres behandlingsmæssige beslutninger for hver enkelt patient, mens kliniske forsøgsledere kan få adgang til resultater fra den virkelige verden til at guide deres F&U-indsats.

Celgene købte tilbage i 2010 Patrick Soon-Shiongs selskab Abraxis BioScience, hvorunder det nu godkendte kræftmiddel Abraxane hørte, for 2,9 mia. dollar og investerer i januar desuden 75 mia. dollar i et andet Soon-Shiong- selskab, NantBioScience.

 Biotek-milliardær på banen igen

 Kræftforskende milliardær starter nyt firma

 L.A.’s rigeste mand går til kamp mod kræft 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier