L.A.’s rigeste mand går til kamp mod kræft

Den rigeste mand i Los Angeles, den succesfulde forretningsmand Patrick Soon-Shiong, vil sammen med en række virksomheder udvikle et landsdækkende system, hvorigennem læger kan dele DNA og andre data om kræftpatienter.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den stenrige forretningsmand Patrick Soon-Shiong, som har opbygget sin enorme formue ved at investere i biotek og professionel sport, går nu aktivt ind i kampen mod kræft. Det meddeler Reuters.

Han tjente over 7 milliarder dollar på sit biotekeventyr, hvor han udviklede medicin mod brystkræft og diabetes, inden han solgte virksomhederne, som stod for udviklingen, for sammenlagt 8,6 milliarder dollar.

Senere opkøbte han aktier i basketballholdet LA Lakers, hvor han nu ejer 5 %, men han har hele tiden bibeholdt sit fokus på sundhedsproblemer, skriver Reuters.

Han har tidligere givet 135 mio. dollar til et biotek-forskningscenter under Saint John’s Health Center, og i 2009 gav han 100 mio. dollar til genåbningen af Martin Luther King Hospital, som servicerer byens store underklasse.

Samvittighedsløst af regeringen

Hans seneste projekt er et samarbejde mellem hans virksomhed NantHealth og bl.a. Verizon, Intel og not-for-profit organisationen Blue Shield of California. Målet er et landsdækkende system, der giver læger muligheden for at dele DNA og andre data om kræftpatienter.

Det vil give læger muligheden for at foretage genetisk analyse af f. eks. en patients svulst på under et minut – noget som pt. kan tage 8 til 10 uger.

”Det her er noget, regeringen burde have gjort, men vi ventede og ventede på dem,” siger Patrick Soon-Shiong i et interview med Reuters.

”Det er samvittighedsløst at lade kræftpatienter få den forkerte diagnose 30 % af tiden, og at det tager så lang tid at behandle dem med den rigtige medicin mod deres kræft,” slutter han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også