MedWatch

Innovationens jordemødre

Kulturændring, flere ressourcer, forandring af hele værdikæden og inddragelse af erhvervslivet på et tidligere stadie. Meningerne er mange om, hvordan de danske universiteters tech trans-kontorer kan forbedre kommercialiseringen af den offentlige forskning, også blandt universiteterne selv.

Foto: Aarhus Universitet

Han ligner det måske ikke, men Thomas Tscherning er i realiteten at betragte som en jordemoder. Den Karonlinska-uddannede læge skal nemlig hjælpe patenter, licensaftaler og spinout-virksomheder ud i verden. Han er som direktør for Aarhus Universitets Tech Trans-kontor bindeleddet mellem forskningsresultaterne og erhvervslivet.

”Det går godt med kommercialiseringen af dansk forskning. Bringer vi muligheder ud? Ja, det gør vi. Jeg vil ikke stille mig op og sige, at vi bare skal have flere penge. Ja, det ville løse nogle af problemerne, men det ville ikke give et gearskifte. Gearskiftet kommer ude i det lokale forskningsmiljø. Vi kan ikke gøre noget ved de private aktører, de gør, hvad de nu engang gør, og de er motiveret, som de nu engang er. Vi kan gøre noget gennem en kulturændring, der i fremtiden vil differentiere universiteterne fra hinanden i langt større grad,” siger direktøren, der også har beskæftiget sig med teknologioverførsel på universiteter som INSEAD, Johns Hopkins University og Harvard University.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier