MedWatch

Forskning: E-cigaretter hjælper til rygestop

Medicinalgiganterne Johnson & Johnson og Novartis får måske snart kamp til stregen. Nyt stort studie viser nemlig, at sandsynligheden for at stoppe med at ryge stiger markant med hjælp fra e-cigaretter.

Foto: Colourbox

De er yderst populære, men på nuværende tidspunkt er der ikke nogen, der ved, hvor skadelige e-cigaretter egentlig er. Et nyt stort studie med 5.863 personer viser dog nu, at de folk, der forsøger at kvitte cigaretterne ved hjælp af e-cigaretter i stedet for nikotintyggegummi og nikotinplastre, har 60 pct. større chance for succes. Det skriver Bloomberg på baggrund af et stort studie, hvis resultater i morgen vil blive publiceret i tidsskriftet Addiction.’

”E-cigaretter kan potentielt virkelig forbedre folkesundheden, fordi de appellerer så bredt, og fordi der er store sundhedsmæssige gevinster forbundet med at stoppe med at ryge,” siger Robert West, der har ledt studiet, ifølge Reuters.

To sidder på markedet

Dermed kunne noget tyde på, at de to medicinalkæmper Johnson & Johnson og Novartis, som står bag de kendte mærker Nicorette og Nicotinell. De to koncerner sidder mere eller mindre på hele det globale marked for nikotintyggegummi, i årene der kommer, kan risikere at få kamp til stregen. Alene markedet for nikotintyggegummi er, målt i detailpriser, omkring 11,5 mia. kr. værd.

I Danmark forsøger det lille selskab Alkalon at få en fod inden for på det lukrative marked. Selskabet har igennem flere år har arbejdet på at udvikle et generisk nikotintyggegummi, altså en kopi til de kendte mærker, og som nu har lanceret et produkt på syv europæiske markeder. Alkalon kommercialiserer nikotintyggeummiet igennem licensaftaler med hovedsageligt de store generiske koncerner.

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier