MedWatch

Pfizers lungekræft-medicin igen bedre end kemo

Pfizers kræftmedicin Xalkori har vist sig bedre end kemoterapi til at forlænge livet for en bestemt gruppe lungekræftpatienter.

Pfizer har netop annonceret positive data fra det kliniske fase 3-studie PROFILE 1014, hvor man undersøgte lægemidlet Xalkori (crizotinib) til behandling af lungekræft. Det skriver det amerikanske medicinalselskab i en pressemeddelelse.

Xalkori er en såkaldt ALK-hæmmer (anaplastic lymphoma kinase), som første gang blev godkendt i USA i 2011 gennem FDA’s særlige accelerated approval-program.

I 2013 blev det fulgt op med en almindelig godkendelse på baggrund af et fase 3-studie, som viste, at lægemidlet forlængede den progressionsfri overlevelse (PFS) for patienter med ALK-positiv ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) sammenlignet med kemoterapi.

I dette studie sammenlignede man dog kun Xalkori med et enkelt kemoterapi-middel, mens det seneste fase 3-studie sammenlignede kræftmedicinen med en cocktail af platin-baserede kemoterapi-midler. Og også her meldes der altså om en forbedring i PFS.

Med de seneste kliniske resultater håber medicinalkoncernen for alvor at etablere Xalkori som førstelinjebehandling af ALK-positiv NSCLC, forklarer Mace Rothenberg, som er chief medical officer i Pfizer Oncology, i meddelelsen.

Pånuværende tidspunkt er 8.000 kræftpatienter i 74 forskellige lande blevet behandlet med Xalkori, oplyser selskabet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier