MedWatch

Aarhus Universitet sløjfer ph.d.-stipendier

16,2 mio. kr. skal spares væk fra ph.d.-stipendier inden for Health. De studerende må nu selv finde finansiering til deres forskning.

Foto: Colourbox

Nu har sparerunden på Aarhus Universitet ramt universitets sundhedsvidenskabelige hovedområde, Health. Her vil de svinge sparekniven og skære 15 millioner af ph.d. stipendier i 2014. Det skriver ugeskriftet.dk.

”Det er ikke noget, jeg gør med et stort smil på læben, men det er en nødvendighed. Bestyrelsen har givet os en lodret ordre om at bringe balance i misforholdet mellem indtjenings- og udgiftssiden. Derfor tager vi på Health lige en time out med fuld finansiering af projekter de næste seks måneder og håber, at vi har penge efter sommerferien til fulde stipendier igen,” siger Allan Flyvbjerg, dekan på Health, til ugeskriftet.dk.

Ph.d.-stipendierne var i 2013 på 97 mio. kr. Over de næste fire år er de budgetteret til at miste 16,2 mio. kr.

Allan Flyvbjerg fortæller også, at Health vil ændre strategi, når det kommer til finansiering af stipendier. Han vil skære ned på fulde og 2/3 stipendier, så Health fremover hovedsageligt vil støtte med 1/3. Resten må de studerende og deres vejledere finde i form af eksterne midler eller anden medfinansiering.

Som skrevet tidligere på MedWatch er Aarhus Universitet nødt til at reducere udgifterne med 225 mio. kr. til og med 2016. Det har betydet, at universitet samlet set vil nedlægge ca. 350 stillinger.

Aarhus Universitet fyrer 195 ansatte

Skal profit styre forskningen?

Danmark har for mange "nulforskere" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier