MedWatch

Sanofi starter vigtigt fase 3-program

Franske Sanofi har startet det fase 3-program, som er af så afgørende betydning for danske Zealand Pharma. Samtidig sættes der et mål for afslutningen.

Foto: Niels Hougaard / Jyllands-Posten

Zealand Pharmas franske samarbejdspartner Sanofi har startet Lixilan fase 3-udviklingsprogrammet for fixed-ratio-kombinationen af Lantus og Lyxumia. Tidsplanen matcher de tidligere udmeldinger.

Programmet, der omfatter to studier, Lixilan-O og Lixilan-L, er planlagt til at indrullere totalt 1825 patienter med type 2-diabetes. Indsendelse af registreringsansøgning for fixed-ratio-kombinationen i USA ventes i slutningen af 2015, meddeler det danske selskab.

"Vi er meget begejstrede for bekræftelsen af, at LixiLan fase III-programmet for fixed-ratio-kombinationen af Lyxumia og Lantus nu er igangsat. Dagens nyhed repræsenterer en betydelig milepæl for Zealand, for dermed er vejen for Lixilan-udviklingsprogrammet nu defineret from mod regulatorisk og kommercielt stadie for dette potentielt væsentlige diabetes-lægemiddel," udtaler adm. direktør i Zealand Pharma, David Solomon, i meddelelsen og fortsætter:

"I USA er målet at kunne indsende en registreringsansøgning for Lixilan i slutningen af 2015, hvilket efterlader muligheden for, at produktet på det amerikanske marked kan blive den første fixed-ratio-kombination af en basal insulin og en GLP-1-receptoragnist til én gang-daglig injektion. Vi ser frem til at følge de videre fremskridt for programmet."

Analytiker: Løftestang for højere Zealand-indtjening

Stor milepælsbetaling til Zealand Pharma

Zealand: Hæfter os ved frivillig udskydelse

Zealand-partner trækker FDA-ansøgning tilbage

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier