Novartis-option sikrer biotekfirma venturekapital

Tre venturekapitalselskaber har givet det amerikanske biotekfirma Sideris Pharmaceuticals et trecifret millionbeløb som følge af, at medicinalgiganten Novartis har takket ja til at påtage sig en milliard-option.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Der tegner sig en trend ifølge FierceBiotech. Pakkeaftaler, hvor venturekapitalkonsortier først kaster penge efter et selskab, når de har fundet et big pharma-selskab, som de kan blive enige om en fremtidig buyout med, forudsat at der kan samles overbevisende proof-of-concept-data på en lovende behandling, vinder frem.

Det seneste eksempel er de tre venturekapitalselskaber MPM Capital, Hatteras Venture Partners og Osage University Partners' investering i det amerikanske biotekselskab Sideris Pharmaceuticals.

Her har venturekapitalen trådt til med 175 mio. kr. i en serie A-finansieringsrunde som følge af, at medicinalkæmpen Novartis har påtaget sig en option på at købe biotekselskabet for 1,64 mia. kr.

Hovedaktivet i selskabet, SP-420, er udlicenseret fra University of Florida. Der er tale om en lægemiddelkandidat til behandling af for høje jernværdier i blodet. De for store mængder af jern kommer typisk i forbindelse med en transfusion af røde blodceller, hvilket gives til patienter, der lider af anæmi.

 Novartis opjusterer resultat- og toplinjeskøn

 Sådan investerer den amerikanske venturekapital 

 Roche-topchef åben for Novartis-samarbejde

 Novartis er klar til frasalg og fusioner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også