MedWatch

Roche-topchef åben for Novartis-samarbejde

Severin Schwan, CEO i medicinalgiganten Roche, åbner nu for at tage en dialog med konkurrenten Novartis om øget samarbejde. Spørgsmålet er, om tøbruddet kan føre til en egentlig fusion.

Både Novartis og Roche har inden for den seneste tid skiftet bestyrelsesformand, og det kan åbne for helt nye muligheder for samarbejdet mellem de to selskaber. Det skriver den anerkendte avis Financial Times.

Forholdet mellem de to tidligere bestyrelsesformænd har i mange år været iskoldt, men i kølvandet på udskiftningerne i begge selskaber, lufter Roches topchef, Severin Schwan, i et interview med Financial Times nu muligheden for et fremtidigt partnerskab.

"Hvis den rigtige mulighed dukker op, vil vi være meget åbne over for at tale med Novartis, ligesom vi vil være med alle andre aktører," siger han til avisen.

Ikke dialog endnu

Schwan pointerer dog over for avisen, at der ikke har været dialog omkring, hvilken betydning Novartis' ejerandel på 33 pct. af Roche kan få af betydning for fremtiden.

Tidligere på måneden sagde Pierre Landholt, bestyrelsesmedlem i Novartis, at en egentlig fusion mellem de to selskaber ville give mening "ud fra et objektivt synspunkt."

Der har i længere tid været spekuleret i, at Roche er interesseret i at styrke selskabets pipeline inden for ikke-cancer produkter. Severin Schwan ønsker over for avisen ikke at kommentere på specifikke handler, der blandt andet omhandler rygter om et potentielt opkøb af amerikanske Alexion.

Topchefen siger dog, at det vil være nemmere at retfærdiggøre opkøb af selskaber, hvis lægemiddelkandidater ikke er så langt i udviklingsfasen.

Link til artiklen fra Financial Times findes her (log-in påkrævet).

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier