MedWatch

Novartis er klar til frasalg og fusioner

Schweiziske Novartis vil skabe værdi for aktionærerne ved at frasælge eller fusionere sine mindre afdelinger - muligvis med inspiration fra sin afdeling for landbrugskemikalier.

Foto: Novartis/ PR

Under den nye bestyrelsesformand Joerg Reinhardt, er der blevet lagt op til, at den schweiziske medicinalkoncern Novartis skal gennemgå sin portefølje og muligvis skille sig af med en række af sine mindre afdelinger – enten ved helt at frasælge dem, eller ved at lade dem fusionere med andre virksomheder. Det skriver Reuters.

Erhvervsmediet skriver videre, at Novartis’ afdeling for kemikalier til landbruget, Syngenta, kan vise vejen frem for selskabet i denne proces.

”Der er markeder, som vi har brug for at vokse i. Syngenta kunne være en model i det henseende,” siger Pierre Landolt, som er bestyrelsesmedlem i medicinalvirksomheden, ifølge Reuters i et interview med avisen Basel Zeitung. Han tilføjer:

”Dengang lykkedes det os at skabe en ny slags integreret agro-koncern (landbrugskoncern, red.) gennem en kombination af spin-off og fusion. Måske er der andre aktiviteter i selskabet, som vi kan udvikle på samme måde.”

Syngenta blev dannet i 2000 da Novartis’ såkaldte Agribusiness fusionerede med selskabet Zeneca Agrochemicals.

En analytiker siger endvidere til Reuters, at Novartis kan gå i Pfizers fodspor og sælge sin afdeling for dyresundhedsprodukter, mens schweizerne efter alt at dømme vil holde fast i sin afdeling for håndkøbsmedicin.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier