MedWatch

EMA åbner op for hurtigere godkendelser

Et nyt, hurtigere godkendelsessystem til at anspore medicinalfirmaerne til at forske inden for områder med særlige behov kan være på vej i EMA.

Foto: Colourbox

Godkendelsessystemet hos de europæiske lægemiddelmyndigheder kan ifølge Dagens Pharma stå foran en reform med udgangspunkt i et ønske om hurtigere godkendelse og større indflydelse på, hvilke lægemidler der bliver udviklet.

Det er formanden for det europæiske lægemiddelagentur EMA’s videnskabelige komité for humane lægemidler, CHMP, svenskeren Tomas Salmonson, og EMA’s chief medical officer Hans-Georg Eichler, der står bag forslaget.

Stor efterspørgsel efter ny og effektiv medicin på terapeutiske områder, hvor behandlingsmulighederne i dag er relativt dårlige, betyder, at de godkendende myndigheder er villige til at sænke barren for godkendelse midlertidigt – med krav om snarlig, yderligere dokumentation.

Den danske sundhedsstyrelses repræsentant i CHMP, overlæge Jens Heisterberg, fortæller til Dagens Pharma, at man i EMA-regi arbejder på at indføre såkaldt 'adaptive licensing', der minder om det eksisterende 'conditional approval'.

"Med ’conditional approval’ har vi allerede sænket barren en smule. ’Adaptive licensing’ er en beslægtet idé, hvis formål er at motivere lægemiddelfirmaerne til at forske inden for områder, hvor der er særligt behov for nye lægemidler," siger han til Dagens Pharma.

 EMA fintuner organisationen

 Thirstrup: EMA mere imødekommende over for industrien

 Europæisk farmaindustri vil gøre op med medicin-godkendelse 

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier