MedWatch

DTU: FDA-godkendelser bidrager til eufori

Værdistigninger for biotekselskaber i USA er bl.a. forbundet med stigende antal FDA-godkendelser af lægemidler, og pipelines skaber optimisme, mener DTUs forretningsudvikler.

Foto: Mik Eskestad/JP

Fremtiden for lægemiddelindustrien ser lysere ud, end det billede, som en ny undersøgelse fra ledelsesrådgivningsfirmaet Heidrick & Struggles tegner. Antallet af godkendte lægemidler er steget markant de seneste to år, og spørgsmålet er, om biotek-revolution fra 1980erne nu begynder at forplante sig til nye lægemidler.

Sådan lyder meldingen fra forretningsudvikler på DTU og projektleder i Copenhagen Spin-outs, Egil Hulgaard. Kommentaren falder i kølvandet på en artikel, som MedWatch har bragt om en undersøgelse fra ledelsesrådgivningsfirmaet Heidrick & Struggles. Heri hedder det bla., at ”hvor over 50 lægemidler blev godkendt af FDA i 1996 var tallet i 2010 faldet til 12.” Dette tal er forkert, der er tale om 21 godkendelser, og godkendelserne i 2011 og 2012 tegner et meget mere optimistisk billede af fremtiden, pointerer Egil Hulgaard.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier