Biotek øger F&U-forbrug

En ny rapport afslører, at biotekindustrien bruger flere og flere penge på forskning og udvikling. Det er især i de mindre selskaber at penge sidder løst, mens de større biotekvirksomheder oplever den største omsætningsvækst.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

På trods af pressede tider går det godt for biotekbranchen, hvilket en række børsnoteringer i USA på det seneste også vidner om. Og biotekselskaberne spytter da også stadig flere penge i deres forskning og udvikling. Det viser en ny rapport fra det amerikanske konsulentfirma BDO.

Den nye rapport med navnet 2013 BDO Biotech Briefing har undersøgt de børsnoterede selskaber i NASDAQ Biotechnology Index og fundet ud af, at de gennemsnitlige omkostninger til F&U i selskaberne er steget fra 48 mio. dollar i 2010 til 50 mio. dollar i 2011 og helt op til 54 mio. dollar i 2012. Det svarer til en stigning på 8 pct. i det forgangne år mod en stigning på blot 4 pct. året før.

”Modsat store medicinalselskaber, som udvikler nye produkter samtidig med, at de fastholder et jævnt niveau af F&U-udgifter, så bliver biotekselskaber ved med demonstrere en villighed til at øge deres F&U-omkostninger,” udtaler Ryan Starkes, som står i spidsen for Life science Practice i BDO, i en pressemeddelelse.

Stigende omsætning – og tab

Det er især de mindre biotekselskaber med en omsætning på under 50 mio. dollar, der er glade for at bruge penge på F&U, skriver BDO i pressemeddelelsen. Disse selskabers gennemsnitlige F&U-udgifter svarede i 2012 til 215 pct. af omsætningen mod blot 143 pct. i 2011. Og kigger man på F&U-omkostningerne per ansat, ligger de små selskaber 42 pct. højere end de store virksomheder.

Den samlede omsætning er ligeledes vokset i 2012. Her melder BDO om en stigning på 13 pct. siden 2011. Det er dog primært de store biotek-koncerner, som driver omsætningsvæksten.

De selskaber, som kunne fremvise en omsætning på minimum 50 mio. dollar årligt, har således oplevet en gennemsnitlig stigning i den årlige omsætning på 28 pct., mens de mindre selskabers omsætning er faldet med 27 pct. i 2012.

Og biotekselskaber registrerede da også markant større tab i 2012 med et gennemsnitligt minus på 50 mio. dollar. I 2011 var det blot på 36 mio. dollar. Det giver dog ikke anledning til bekymring for konsulentfirmaet.

”De gode nyheder for sektoren er, at de tiltrækker betydelig kapital, og de bruger tydeligvis pengene på det, de bør bruges på,” slutter Ryan Starkes.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også