MedWatch

NICE-topchef: Krævende borgere lægger pres på os

En generation af borgere, der forlanger den bedste behandling, komplicerer prioritering af dyr medicin. Specielt med en voksende ældrebefolkning, påpeger topdirektør i det anerkendte britiske prioriteringsinstitut NICE i et interview med MedWatch.

Det er ikke mange stjerner, det britiske sundhedsprioriteringsinstitut NICE har samlet ind hos befolkningen i Storbritannien over årene. Instituttet er berygtet for at anbefale kontroversielle beslutninger om dyr medicin, som sommetider efterlader eksempelvis kræftpatienter uden de nyeste og mest effektive behandlinger.

En afpillet, sløv økonomi i Vesten kræver, at medicin og andre offentligt betalte sundhedsydelser bliver prioriteret efter, hvad der har mest effekt i forhold til udgifterne. Men en række faktorer besværliggør myndighedernes sundhedsprioritering, også i Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier