MedWatch

Novo satser 20 mia. på insulin i tabletform

Den danske diabetesgigant Novo Nordisk satser benhårdt på insulin i tabletform og investerer i alt 20 mia. kr. i projektet, fortæller koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen.

Foto: Gorm Olesen / Jyllands-Posten

Markedet for insulinprodukter vil inden for en overskuelig årrække være langt over 100 mia kr., og Novo Nordisk ser en stor fremtid i særligt insulinprodukter i tabletform. Derfor satser diabeteskoncernen i alt omkring 20 mia. kr. i forsøget på at få som minimum én ud af i alt seks tabletter i selskabets pipeline på markedet. Det skriver Børsen.

På nuværende tidspunkt er investeringen allerede løbet op i 4 mia. kr., men lykkes projektet, vil investeringen ved udgangen af dette årti være femdoblet.

"Hvis det her lykkes, så er det en gamechanger, der gør os meget konkurrencedygtige på et marked, der til den tid vil være langt over 100 mia. kr., og som Novo Nordisk stort set ikke er på i dag," siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, til Børsen.

Ifølge Mads Krogsgaard Thomsen er der tale om Novo Nordisks største satsning nogensinde.

Hovedårsagen bag den store satsning er, at mange diabetikere foretrækker at få insulin i tabletform frem for at skulle stikke sig.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier