Novo satser 20 mia. på insulin i tabletform

Den danske diabetesgigant Novo Nordisk satser benhårdt på insulin i tabletform og investerer i alt 20 mia. kr. i projektet, fortæller koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen.
Foto: Gorm Olesen / Jyllands-Posten
Foto: Gorm Olesen / Jyllands-Posten

Markedet for insulinprodukter vil inden for en overskuelig årrække være langt over 100 mia kr., og Novo Nordisk ser en stor fremtid i særligt insulinprodukter i tabletform. Derfor satser diabeteskoncernen i alt omkring 20 mia. kr. i forsøget på at få som minimum én ud af i alt seks tabletter i selskabets pipeline på markedet. Det skriver Børsen.

På nuværende tidspunkt er investeringen allerede løbet op i 4 mia. kr., men lykkes projektet, vil investeringen ved udgangen af dette årti være femdoblet.

"Hvis det her lykkes, så er det en gamechanger, der gør os meget konkurrencedygtige på et marked, der til den tid vil være langt over 100 mia. kr., og som Novo Nordisk stort set ikke er på i dag," siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, til Børsen.

Ifølge Mads Krogsgaard Thomsen er der tale om Novo Nordisks største satsning nogensinde.

Hovedårsagen bag den store satsning er, at mange diabetikere foretrækker at få insulin i tabletform frem for at skulle stikke sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også