MedWatch

Regioner åbner for høring om ny medicin

KRIS imødegår kritik med ny åbning for høring om medicin, der behandles i rådet.

Syge blodceller | Foto: Colourbox

Kritikken af regionernes afvisning af ellers godkendt kræftmedicin får nu regionerne til at række hånden en lille smule ud mod industrien og kritikerne.

Regionernes Koordineringsråd for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) vil således indføre en høringsfrist på to uger. Det skriver Dagens Pharma.

"Vi vil gerne skabe større gennemsigtighed i beslutningsprocessen og give både virksomheder og fagfolk mulighed for mere systematisk at give en tilbagemelding på eventuelle afslag. Ved at indføre en høringsfrist kan vi få en faglig dialog med ansøger og lægemiddelvirksomhed, inden KRIS træffer en endelig afgørelse i sagen. På den måde kan vi undgå misforståelser hos patienterne og på de behandlende sygehusafdelinger," siger KRIS’ formand Steen Werner Hansen til Dagens Pharma.

Planen fra den 24. oktober i år er, at en virksomhed vil få en henvendelse om, at dens lægemiddel er til vurdering, ledsaget af en mulighed for at indsende nye data og kommentarer inden for to uger.

MedWatch har i en række artikler beskrevet den kritik, som KRIS har fået fra en række sider.

Patienter vil have ny kræftmedicin 

Alvorligt kræftsyge må ikke få ny medicin

Biotekdirektør: "En farlig udvikling"

Sundhedsminister: Nødvendigt at prioritere medicin

Formand advarer mod at afvise ny medicin

DF bekymret over sag om afvist kræftmedicin 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier