MedWatch

Genmab vil igangsætte nyt fase 2-studie med daratumumab

Det danske antistofselskab Genmab har netop meddelt, at samarbejdspartneren Janssen vil igangsætte et nyt fase 2-studie med daratumumab til behandling af myelomatose. Der er potentiale til at bruge studiet som grundlag for en ansøgning i USA. (opdateret 7:38)

Danske Genmab igangsætter nu et fase 2-studie med daratumumab, et antistof til behandling af knoglemarvskræft, i den indikation, som daratumumab tilbage i maj 2013 fik tildelt den eftertragtede Breakthrough-status af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det oplyser Genmab i en fondsbørsmeddelelse.

Studiet er designet til patienter, der har været igennem minimum tre forskellige behandlingsforløb.

“Vi glæder os fortsat over fremtidsmulighederne for daratumumab, som potentielt vil kunne blive et væsentligt behandlingsalternativ for patienter med myelomatose, som desperat søger nye behandlingsmuligheder,” udtaler Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab, i fondsbørsmeddelelsen. Han uddyber:

“Vi ser frem til at indlede dette studie med daratumumab til behandling af myelomatose-patienter, og vi mener, at studiet har potentiale til at kunne blive anvendt som grundlag for en registrering i USA,” udtaler topchefen.

Det 2-delte studie vil rekruttere op til maksimalt 110 patienter, som har gennemgået mindst tre tidligere behandlingsforløb omfattende både en proteasom-hæmmer og et IMiD, eller som er dobbelt-refraktære over for en proteasom-hæmmer og et IMiD.

Kæmpe potentiale

Genmab udvikler daratumumab i samarbejde med partneren Janssen, der er en del af den amerikanske gigant Johnson & Johnson. Modsat Genmabs partnerskab med GlaxoSmithKline vedrørende leukæmimedicin Arzerra, så afholder Janssen samtlige udgifter i forbindelse med udviklingen af daratumumab. På nuværende tidspunkt er det ikke blevet offentliggjort, hvor store royalties Genmab vil modtage af et fremtidigt salg af lægemiddelkandidaten.

Royalties vurderes dog til at ligge på mellem 15 og 18 pct. af det fremtidige salg, såfremt lægemiddelkandidaten rammer markedet. Både Arzerra og daratumumab har ifølge Genmab blockbuster-potentiale.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier