MedWatch

ALK-Abelló går på børsen i USA

Den danske allergikoncern går nu i fodsporene på Genmab og Bavarian Nordic og etablerer et ADR-program i USA.

Foto: Carsten Bundgaard

ALK-Abelló vil nu gøre det lettere for amerikanske investorer at få ejerskab til det danske vaccineselskab. Det sker ved at lade sine aktier notere i USA via et såkaldt ADR-program på det amerikanske OTC-marked.

"Med den forventede lancering af ALKs nye, innovative tabletbaserede allergivacciner i Nordamerika via vores partner Merck, bliver det nordamerikanske marked i stigende grad mere vigtigt for ALK, forklarer adm. direktør Jens Bager om beslutningen.

Deutsche Bank vil fungere som depotbank for ADR-programmet, der konstrueres således, at fem ADR'ere vil svare til én ALK-aktie.

"De amerikanske investorer udgør en væsentlig del af vores eksisterende aktionærbase. Det sponsorerede ADR-program er et godt alternativ til at understøtte deres behov, ligesom det understøtter vores ønske om at udvide den amerikanske aktionærbase i takt med vores voksende forretning i USA, forklarer Jens Bager.
 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier