MedWatch

Sydbank: Kontraktab koster lidt på markedsandelen

Det er en kæmpekontrakt, isger Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Foto: Sydbank/PR

Det kan komme til at koste lidt på markedsandelen i USA, at Novo Nordisk har mistet en stor kontrakt for 2014 hos Express Scripts til konkurrenterne Eli Lilly og Bristol-Myers.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

"Det er en stor kontrakt, som Novo Nordisk har tabt både på insulin og GLP1. På insulin er det blandt andet på hurtigtvirkende insulin, hvor Eli Lilly vil være udbyder i kontrakten. Men det mest overraskende er, at det også gælder GLP1, hvor Bristol-Myers skal udbyde Bydureon og Byetta, som er nogle dårligere midler end Victoza (fra Novo, red). Det synes jeg, er det mest overraskende," siger Søren Løntoft Hansen.

Sydbanks analytiker kender ikke årsagen til, at Express Scripts, der er en form for indkøbsorganisation for diverse receptprogrammer i USA, har valgt Eli Lilly i stedet for Novo Nordisk, men han gætter på, at det amerikanske medicinalselskab har konkurreret på prisen. Han henviser til, at Eli Lilly tidligere har valgt at konkurrere på prisen, og at Novo Nordisk har taget kampen op og vundet markedsandele tilbage.

"Det understreger den meget intense konkurrence. For selvom nogle måske vil sige, at der kun er ganske få udbydere, lader det til, at konkurrencen er meget intens i det amerikanske marked, som er et ekstremt vigtigt marked både inden for insulin og GLP1," siger Søren Løntoft Hansen og retter blikket mod effekten.

" Det her har effekt i 2014. Det er en kæmpe kontrakt, som omfatter mange patienter. Sidste år fik Novo Nordisk en insulinkontrakt fra CVS Caremark og vandt 1-2 pct.point på markedsandelen i USA. Min umiddelbare vurdering er, at Eli Lilly og Bristol-Myers også vil kunne vinde markedsandele i det lag, altså 1-2 pct.point, og måske nærmere de 2 pct.point, ved at vinde denne her kontrakt," slutter analytikeren.

ABM: Presset konkurrent bider fra sig

Analytiker: Novo taber vigtig kontrakt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier