MedWatch

Sydbank: Kontraktab koster lidt på markedsandelen

Det er en kæmpekontrakt, isger Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Foto: Sydbank/PR

Det kan komme til at koste lidt på markedsandelen i USA, at Novo Nordisk har mistet en stor kontrakt for 2014 hos Express Scripts til konkurrenterne Eli Lilly og Bristol-Myers.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

"Det er en stor kontrakt, som Novo Nordisk har tabt både på insulin og GLP1. På insulin er det blandt andet på hurtigtvirkende insulin, hvor Eli Lilly vil være udbyder i kontrakten. Men det mest overraskende er, at det også gælder GLP1, hvor Bristol-Myers skal udbyde Bydureon og Byetta, som er nogle dårligere midler end Victoza (fra Novo, red). Det synes jeg, er det mest overraskende," siger Søren Løntoft Hansen.

Sydbanks analytiker kender ikke årsagen til, at Express Scripts, der er en form for indkøbsorganisation for diverse receptprogrammer i USA, har valgt Eli Lilly i stedet for Novo Nordisk, men han gætter på, at det amerikanske medicinalselskab har konkurreret på prisen. Han henviser til, at Eli Lilly tidligere har valgt at konkurrere på prisen, og at Novo Nordisk har taget kampen op og vundet markedsandele tilbage.

"Det understreger den meget intense konkurrence. For selvom nogle måske vil sige, at der kun er ganske få udbydere, lader det til, at konkurrencen er meget intens i det amerikanske marked, som er et ekstremt vigtigt marked både inden for insulin og GLP1," siger Søren Løntoft Hansen og retter blikket mod effekten.

" Det her har effekt i 2014. Det er en kæmpe kontrakt, som omfatter mange patienter. Sidste år fik Novo Nordisk en insulinkontrakt fra CVS Caremark og vandt 1-2 pct.point på markedsandelen i USA. Min umiddelbare vurdering er, at Eli Lilly og Bristol-Myers også vil kunne vinde markedsandele i det lag, altså 1-2 pct.point, og måske nærmere de 2 pct.point, ved at vinde denne her kontrakt," slutter analytikeren.

ABM: Presset konkurrent bider fra sig

Analytiker: Novo taber vigtig kontrakt 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier