ABM: Presset konkurrent bider fra sig

Novo Nordisks status som duksedreng på aktiemarkedet er forduftet, mener  Alm. Brand Markets.
Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe
AF RITZAU FINANS

Novo Nordisk har tabt en stor kontrakt i USA. Den er tabt til Eli Lilly, der er presset i en grad, hvor man er begyndt at konkurrere på prisen. Det vurderer Alm. Brand Markets Novo Nordisk-analytiker Michael Friis Jørgensen, der samtidig vurderer, at glansen er gået af Novo-aktien.

Aktien i Novo Nordisk falder da også 3,0 pct. til 934 kr. fra start tirsdag. Det sker efter nyheden om, at Novo Nordisk har tabt en stor kontrakt med Express Script til konkurrenten Eli Lilly. Kontrakten vurderes at stå for 15-20 pct. af det tilskudsberettigede salg i USA.

"Det er klart, at det et noget, der koster. Det understreger også, at Eli Lilly er meget aggressive for tiden, efter at de virkeligt har tabt terræn på det sidste. Der er ingen tvivl om, at kontrakten er forhandlet ned i pris. Det er negativt, " siger Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

Han understreger, at det er yderligere negativt, at det ikke blot et de gamle, humane insuliner, der er presset, da de har været det længe.

"Man kan godt frygte for, hvordan Eli Lilly vil agere på markedet, for de har en kæmpe forretning, der har tabt momentum. Så deres ageren skal man holde øje med. For to år siden var de meget aggressive, og så valgte Novo Nordisk at slå igen. Nu ser det ud til, at Eli Lilly slår til igen," siger Michael Friis Jørgensen.

Analytikeren vurderer, at der kan tabes omkring 2-3 pct. på bundlinjen ved tabet af kontrakten. Samtidig føder historien ind i en case, hvor Novo Nordisks status som duksedreng og aktieraket er forduftet.

"Novo Nordisk er blevet udfordret på det langsigtede konkurrencebillede og manglen på Tresiba. Vi ser ikke aktien gå op til de kursmål, der ligger omkring 1200 kr. Det er konkurrencesituationen ikke til, men det har nyhedsstrømmen ændret," siger Michael Friis Jørgensen og fortsætter:

"Vi mener, at aktien allerede i kursniveauet 950-1000 ligger i den høje ende. Nyhedsstrømmen i år har virkelig kostet på, hvad man bør betale per tjent krone i Novo. I gamle dage havde sådan en historie her heller ikke gjort ondt på dem. Men nu er vi i en situation, hvor der er usikkerhed på det lange billede, og så er de pludselig ikke længere immune over for dårlige nyheder."

Alm. Brand Markets har anbefalingen "neutral" af aktierne i Novo Nordisk. Ifølge Bloomberg er der samlet 18 købsanbefalinger, 10 neutralanbefalinger og fem salgsanbefalinger af aktierne. Det gennemsnitlige kursmål fra 20 analytikere er på 1083 kr. per aktie.

Analytiker: Novo taber vigtig kontrakt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også