MedWatch

Bank: Novo taber vigtig kontrakt

En kontrakt, der vurderes at stå for en betydelig del af Novo Nordisks volumener i USA, er faldet ud af den danske medicinalkoncerns hænder.

Foto: Colourbox

Novo Nordisk har mistet en kontrakt med det amerikanske selskab Express Script, der er den største forvalter af apoteksydelser, til konkurrenten Eli Lilly.

Det skriver Handelsbanken i en kommentar.

"Vi har i dag fået bekræftet, at Lilly har skubbet Novo Nordisk ud af en kontrakt med Express Script fra 2014. Vi vurderer, at den kontrakt er ligeså stor som den, Novo vandt hos CVS caremark i 2013 for så vidt angår insulinmængder, men effekten vil være mere udtalt med tabet af denne kontrakt, da den også inkluderer Victoza og ikke kun insulin," skriver Handelsbanken, der ser det som meget negativt, da man - alt andet lige - vil se en synlig negativ effekt på Novos mængde og værdiudvikling.

Kontrakten vurderes at stå for 15-20 pct. af det tilskudsberrettigede salg i USA (US PBM), og USA udgør 50 pct. af Novos insulin-salg. Tabet ses ifølge Handelsbanken at have en negativ effekt på indtjeningen per aktie på 5 pct. i 2014.

Den situation, som Novo Nordisk står i nu, giver flash backs til 2011, da Lilly skubbede Novo ud fra en United Health-kontrakt. De havde en markant negativ effekt på Novos vækst i første halvår det år, skriver banken.

"Dem fulde effekt for Novo Nordisk i 2014 vil afhænge, hvor meget Victoza Express Script har kørt igennem," skriver Handelsbanken.

Novo falder 2,3 pct. på børsen til 940 kr. tirsdag formiddag.

Læs også: Novo Nordisk tavs om tabt kontrakt

 ABM: Presset konkurrent bider fra sig

 Sydbank: Kontraktab koster lidt på markedsandelen 

Mere fra MedWatch

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier