MedWatch

Astrazenecas diabetespille består sikkerhedsstudie

Den svensk-britiske Novo Nordisk-konkurrent får blåstemplet sikkerheden af koncernens diabetespille.

Foto: Colourbox

Svensk-britiske Astrazeneca og selskabets amerikanske partner Bristol-Myers Squibb har underbygget sikkerheden af selskabernes diabetespille, Onglyza.

Et studie af Onglyza viser, at pillen ikke giver patienterne øget risiko for hjerte-kar-sygdomme. Onglyza reducerer modsat heller ikke risiciene.

Det fremgår af en meddelelse.

Studiet - kaldet SAVOR - omfattede i alt 16.492 type 2-diabetikere, der havde høj risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Der har igennem de senere år været rejst spørgsmål ved sikkerheden af diabetesmedicin og ikke mindst eventuelle hjerte-kar-mæssige risici. Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har af samme grund øget kravene til, at medicinen undersøges grundigt i højrisikopatienter.

 Novo-rivals inhalerbare insulin leverer positive data 

 Novo-kopiprodukt godkendt i USA

 Lilly-dir: Vores Victoza-udfordrer vil udvide markedet 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier