Lilly-dir: Vores Victoza-udfordrer vil udvide markedet

"Hvis vi gør det rigtigt, så tror jeg, at vi vil være en katalysator for, at udvide markedet på en meget udtalt facon," siger Eli Lillys diabeteschef om klassen af GLP-1-midler og firmaets eget diabeteshåb Dulaglutid.
Af Ritzau Finans

Eli Lilly ser gode muligheder for, at GLP-1-klassen, som tæller Novos Victoza, vil vinde stadigt større indpas i behandlingen af diabetes. Den amerikanske medicinalkæmpe er selv på vej til at indlevere registreringsansøgning for sin GLP-1 analog Dulaglutid, som også er et varmt emne på den amerikanske diabetesforenings årskongres og spås en lovende fremtid af Eli Lilly selv.

"Vi hører ofte, at der bliver skarp konkurrence. Men helt ærligt, hvis vi tænker sådan, så begrænser vi os selv. Jeg tror ikke, at Novo tænker sådan, eller at AstraZeneca og Bristol-Myers Squibb gør det," siger direktør for Eli Lillys diabetesforretning, Enrique Conterno, til Ritzau Finans i et interview under kongressen.

"Det handler om markedsekspansion. Hvis vi gør det rigtigt, så tror jeg, at vi vil være en katalysator for, at udvide markedet på en meget udtalt facon. Og gør vi det, tror jeg, at alle i GLP-1-markedet vil drage fordel af det."

Generelt tegner hele GLP-1-klassen til at blive mere pakket. Ud over Victoza og Dulaglutid, er Sanofi og danske Zealand på markedet i Europa med Lyxumia, og den britiske medicinalkæmpe Glaxosmithkline nærmer sig med sin Albiglutid. Endelig har Bristol-Myers Squibb og AstraZeneca to GLP-1-analoger på markedet, Byetta til injektion en gang dagligt og Bydureon til brug en gang ugentligt.

Den primære udfordrer er dog uden tvivl Victoza, der har en markedsandel på omtrent 70 pct., og derfor har Eli Lilly sat et stort sammenligningsstudie op, der skal sammenligne effekten af Dulaglutid med Victoza. Data offentliggøres senere i år.

"Vi tror, at vi vil klare os godt mod Victoza. Det primære endemål for studiet er non-inferiority (at vise, at Dulaglutid er lige så godt målt på effekten, red). Det kan give os vigtige fordele, for vi har et produkt til brug en gang om ugen så at vise, at vi er lige så gode, mener vi vil være vigtigt for os," forklarer Enrique Conterno

I fase 3 studierne har Lilly vist bedre blodsukkerkontrol med Dulaglutid sammenlignet med den storsælgende diabetespille Januvia og GLP-1-analogen Byetta samt lige så god blodsukkerkontrol som Lantus.

"Desuden har vi en forbrugervenlig pen. Vi mener, at vi har hele pakken," forklarer Enrique Conterno.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også