MedWatch

Lilly-dir: Vores Victoza-udfordrer vil udvide markedet

"Hvis vi gør det rigtigt, så tror jeg, at vi vil være en katalysator for, at udvide markedet på en meget udtalt facon," siger Eli Lillys diabeteschef om klassen af GLP-1-midler og firmaets eget diabeteshåb Dulaglutid.

Eli Lilly ser gode muligheder for, at GLP-1-klassen, som tæller Novos Victoza, vil vinde stadigt større indpas i behandlingen af diabetes. Den amerikanske medicinalkæmpe er selv på vej til at indlevere registreringsansøgning for sin GLP-1 analog Dulaglutid, som også er et varmt emne på den amerikanske diabetesforenings årskongres og spås en lovende fremtid af Eli Lilly selv.

"Vi hører ofte, at der bliver skarp konkurrence. Men helt ærligt, hvis vi tænker sådan, så begrænser vi os selv. Jeg tror ikke, at Novo tænker sådan, eller at AstraZeneca og Bristol-Myers Squibb gør det," siger direktør for Eli Lillys diabetesforretning, Enrique Conterno, til Ritzau Finans i et interview under kongressen.

"Det handler om markedsekspansion. Hvis vi gør det rigtigt, så tror jeg, at vi vil være en katalysator for, at udvide markedet på en meget udtalt facon. Og gør vi det, tror jeg, at alle i GLP-1-markedet vil drage fordel af det."

Generelt tegner hele GLP-1-klassen til at blive mere pakket. Ud over Victoza og Dulaglutid, er Sanofi og danske Zealand på markedet i Europa med Lyxumia, og den britiske medicinalkæmpe Glaxosmithkline nærmer sig med sin Albiglutid. Endelig har Bristol-Myers Squibb og AstraZeneca to GLP-1-analoger på markedet, Byetta til injektion en gang dagligt og Bydureon til brug en gang ugentligt.

Den primære udfordrer er dog uden tvivl Victoza, der har en markedsandel på omtrent 70 pct., og derfor har Eli Lilly sat et stort sammenligningsstudie op, der skal sammenligne effekten af Dulaglutid med Victoza. Data offentliggøres senere i år.

"Vi tror, at vi vil klare os godt mod Victoza. Det primære endemål for studiet er non-inferiority (at vise, at Dulaglutid er lige så godt målt på effekten, red). Det kan give os vigtige fordele, for vi har et produkt til brug en gang om ugen så at vise, at vi er lige så gode, mener vi vil være vigtigt for os," forklarer Enrique Conterno

I fase 3 studierne har Lilly vist bedre blodsukkerkontrol med Dulaglutid sammenlignet med den storsælgende diabetespille Januvia og GLP-1-analogen Byetta samt lige så god blodsukkerkontrol som Lantus.

"Desuden har vi en forbrugervenlig pen. Vi mener, at vi har hele pakken," forklarer Enrique Conterno.

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier