MedWatch

Novo i omfattende ledelsesrokade

Novo Nordisk har måttet rokere rundt på en lang række direktørposter. Der er ny chef i både USA, Europa og Kina.

Foto: Colourbox

To begivenheder har udløst en veritabel domino-effekt i Novo Nordisks ledelses-lag umiddelbart under koncerndirektionen.

Martin Soeters er ikke længere direktør for Novo Nordisks Europa-division, og Ron Christie er ikke længere direktør for den vigtige Kina-division. Begge, meget erfarne, Novo-direktører har ganske enkelt valgt at gå på pension.

De to tomme direktørstole har ført til en massiv rokade hos den danske diabetesgigant.

"Eftersom vi i videst mulig omfang besætter sådan nogle stillinger med dygtige kandidater indefra, så vil enhver udnævnelse eller pensionering udfylde et hul, og så begynder domino-effekten rundt om i organisationen," siger selskabets kommunikationsdirektør Mike Rulis til MedWatch, om rokaden, der skete op til sommerferien.

Garvede folk

Således er Jesper Høiland ikke længere ansvarlig for, hvad han selv har kaldt Novo Nordisks ungdomsafdeling, nemlig International Operations. Den tidligere chef for alle markederne uden for Europa, Nordamerika, Kina og Japan er nemlig blevet ny chef for Novo Nordisks nordamerikanske forretning.

"Jesper Høiland er en af vores allermest garvede folk ude i verden. Han har haft ansvaret for, hvad nogle nok vil kalde vores allermest komplekse region, nemlig International Operations, som altså har mere end 150 lande under sig i alle verdensdele. Jesper har vist, at han har været virkelig dygtig til at lede og få det til at vokse. Når man kan styre en region som IO, så er der ingen tvivl om, at man har det, der skal til for at lede en region som Nordamerika, hvor USA er Novo Nordisks suverænt største forretningsområde," fortæller Mike Rulis og tilføjer:

"Det kan godt være, at der kun er to lande i Jespers nye region, men USA alene er så komplekst, med så mange betalere og strukturer, at Jesper kan anvende sin erfaring med at lede under komplekse forhold."

Øst og vest

Den nu tidligere chef for Novo i Nordamerika, Jerzy Gruhn, er til gengæld rykket over Atlanten, og er blevet chef for Novo Nordisks europæiske division. Jerzy Gruhn er af polsk nationalitet, og han rykker dermed hjem igen.

"Inden han tog til USA, ledede han vores østeuropæiske division, og der fik han erfaring med det forretningsklima, der sidenhen også er kommet til at kendetegne de vest- og sydeuropæiske lande, nemlig et meget skarpt fokus på at nedbringe medicinpriser og begrænse tilskud til lægemidler. Den ballast kan blive en stor fordel for ham," siger Mike Rulis, der afviser, at Jerzy Gruhns ryk tilbage over Atlanten er en degradering.

"Overhovedet ikke. Det europæiske marked er en kæmpeopgave, det tror jeg, at alle, som agerer på det europæiske medicinmarked i dag, vil sige."

Samtidig rykker Maziar Mike Doustdar, som tidligere var leder af en af regionerne i International Operations, op i ledelseshierarkiet, da han har overtaget Jesper Høilands tidligere plads som leder af hele International Operations.

Endelig er Christian Kanstrup rykket fra en post som chef for finans og it i Japan til at være den øverste ansvarlige for Novo Nordisk i Kina.

 Novo-direktør drømmer om datterselskaber i 90 lande

 Novo sætter kurs mod vækstlandene

 Her er Novos amerikanske ansigt

 Novo sætter fart på rekrutteringen i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier