MedWatch

Her er Novos amerikanske ansigt

40 kvartaler i træk har Novo Nordisk leveret tocifret vækst, og en stor del kommer fra USA. New Jersey Online har her interviewet Novo Nordisks amerikanske direktør Jerzy Gruhn.

Foto: Novo Nordisk/PR

Med en plads på Fortunes liste som nummer 25 over de 100 bedste arbejdspladser i 2010 opretholder Novo Nordisk,  en af verdens største insulinproducenter, en stor og stadig voksende tilstedeværelse på den sydgående side af Route 1 i New Jersey, USA.

Den danske virksomhed har en enestående succeshistorie. Til trods for en stadig mere skrøbelig økonomi har Novo Nordisk netop afsluttet sit 40. kvartal med tocifret vækst - 17 procent alene i USA. Virksomheden har stået for omkring 50 procent af det samlede globale insulinmarked.

Det lukrative diabetesmarked omfatter mere end 366 millioner diabetikere, og det antal forventes at stige til 550 millioner i 2030. Ifølge selskabets årsrapport udgjorde de globale, diabetiske udgifter 11 procent af det samlede beløb brugt på sundhedsområdet i 2011.

Jerzy Gruhn har siden 2007 stået i spidsen for selskabets amerikanske hovedkvarter i Plainsboro, New Jersey. Den polskfødte virksomhedsleder lider selv af diabetes 1. Hans interesse for klatring og cykling afspejles både i hans kontorindretning og hans engagement i diabetiske fundraisings cykelarrangementer såsom Princetons ADA Tour eller det 211 km lange Death Valley cykelløb.

Læs hele artiklen fra nj.com om Novo Nordisks amerikanske succes her

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier