MedWatch

Leukæmimedicin opnår orphan drug-status i USA

Et lægemiddel fra det amerikanske biotekselskab Epizyme til behandling af akut leukæmi, der opstår som følge af en bestemt genfejl, har opnået orphan drug-status fra FDA.

Foto: Colourbox

De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har tildelt orphan drug-status til lægemiddelkandidaten EPZ-5676. Det oplyser det amerikanske firma bag medicinen, Epizyme, i en pressemeddelelse.

Orphan drug-status kan tildeles til lægemidler til behandling af sjældne sygdomme, som rammer færre end 200.000 mennesker i USA.

Den specielle status giver virksomhederne, der udvikler produkterne, visse økonomiske fordele, såsom skattefordele, økonomisk støtte til forskning og udvikling og nedsatte gebyrer til registreringsansøgninger. Samtidig har orphan drug-produkter muligheder for at opnå 7 års markedseksklusivitet uafhængigt af IP-rettigheder, skriver virksomheden i meddelelsen.

Epizymes lægemiddelkandidat, som befinder sig i klinisk fase 1, er til behandling af akut opstået leukæmi, hvor det specielle MLL-gen omlejres pga. en såkaldt kromosal translokation. Det fører til en øget aktivitet af de gener, som kan føre til blodkræftsygdommen.

Epizyme råder over de fulde rettigheder til medicinen i USA, mens Celgene ejer rettighederne udenfor landets grænser. Biotekselskabet oplyser, at man har indgået en aftale med Abbott, som skal udvikle en såkaldt companion diagnostic - medfølgende diagnostisk udstyr til at identificere de patienter, der lider af den særlige form for leukæmi.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier