MedWatch

Fierce: Top 20 over orphan drugs i 2018

Medicinalindustrien vender i stigende grad blikket væk fra de store patientgrupper og hen imod såkaldte orphan drugs. FiercePharma har samlet en liste over de forventeligt 20 største orphan drugs i 2018.

Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng

Medicinalvirksomhederne ar i mange år satset på de store patientgrupper i deres jagt på omsætning, men i de senere år er mange gået over til at satse på lægemidler mod sjældne sygdomme – såkaldte orphan drugs – i stedet. Det skriver hjemmesiden FiercePharma.

Orphan drugs har nemlig vist sig at kunne være en vigtig indtjeningskilde i disse pressede tider for industrien skriver hjemmesiden og henviser bl.a. til en rapport fra EvaluatePharma, som viser, at orphan drugs kan give større investeringsafkast end traditionelle lægemidler rettet mod store patientgrupper.

Orphan drugs bliver nemlig ofte solgt for enorme summer, og samtidig er udviklingstiden og udviklingsomkostningerne i forbindelse med produkterne lavere, da de i mange tilfælde kan opnå fremskyndet godkendelse.

FiercePharma har samlet de 20 orphan drugs, som forventes at vokse sig størst frem mod 2018, hvor det globale marked for disse produkter forventes at nå 127 mia. dollar.

Se listen, som også har dansk islæt, her.

1. Rituxan fra Roche

2. Revlimid fra Celgene

3. Soliris fra Alexion

4. Afinitor fra Novartis

5. Tasigna fra Novartis

6. Velcade fra J&J og Takeda

7. Avonex fra Biogen

8. Alimta fra Eli Lilly

9. Yervoy fra Bristol-Myers Squibb

10. Sprycel fra Bristol-Myers Squibb

11. Rebif fra Merck KGaA og Pfizer

12. Kalydeco fra Vertex

13. Jakavi fra Incyte og Novartis

14. Sutent fra Pfizer

15. Kyprolis fra Onyx

16. Kogenate fra Bayer

17. NovoSeven fra Novo Nordisk

18. Nexavar fra Bayer og Onyx

19. Copaxone fra Teva

20. Ibrutinib fra Pharmacyclics

Læs hele artiklen med uddybende information om de enkelte produkter her.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier