MedWatch

Nyt uheld for Xellia på Amager

Sent tirsdag aften udbrød der brand i Xellia Pharmaceuticals bygninger på Amager. Det er det andet uheld for virksomheden, som danske Novo A/S overtog i maj, på godt et år.

Foto: Colourbox

Xellia Pharmaceuticals har på ny haft et uheld ved selskabets produktionsfaciliteter på Dalslandsgade 11 på Amager.

Tirsdag aften kl. 21.40 udbrød der ifølge Ritzau brand i tagkonstruktionen på selskabets lagerbygning. Der udvikledes heftig røg, politiet henstillede derfor beboere inden for området Vermlandsgade, Kløvermarksvej, Raffinaderivej og Holmbladsgade til at blive indendøre, lukke vinduer og slukke for ventilationen.

Varslingen blev dog efterfølgende afblæst, da branden omkring kl. 23 blev slukket, og da der har ikke været antændt farlige stoffer.

"Branden har ikke påvirket selve lageret, hvor der står kemikalier. Det er alene taget, der har været ild i," siger vicepolitikommissær Lars Krabbe fra Københavns Politi til Ritzau.

Branden denne sommer er det andet uheld for Xellia på Amager på godt et år, efter at selskabet blev ramt af et kemikalieudslip i slutningen af juni sidste år. Dengang fik en kemisk reaktion temperaturen i en tank med salpetersyre til at stige.

Novo A/S overtog i maj det dengang norskejede selskab, som fremstiller antiinfektionslægemidler, for 4,05 mia. kr.

 Novo A/S: Ingen planer om børsnotering

 Novo A/S køber norsk selskab for milliardbeløb

 Kemikalieudslip fra medicinalfirma på Amager

 CFO: Vi høster nu frugterne af fem års arbejde 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier