Underskuddene bliver mindre hos Topotarget

Det er lykkes danske Topotarget at reducere omkostningerne markant i andet kvartal, hvilket hjælper gevaldigt på den stadig negative bundlinje.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Ritzau Finans

Underskuddet falder hos bioteksselskabet Topotarget, der har næsten halveret sine omkostninger og derfor var noget mindre i rødt i andet kvartal af 2013 sammenlignet med samme kvartal et år før.

Det fremgår af Topotargets kvartalsregnskab.

Omsætningen er dog fortsat ikke noget at prale af. Topotarget solgte for 0,4 mio. kr. i kvartalet mod 1 mio. kr. i samme kvartal et år tidligere.

Forsknings- og udviklingsomkostningerne faldt til 7,3 mio. kr. og administrationsomkostningerne var på 5,4 mio. kr. i kvartalet. De samme poster var på henholdsvis 13,3 mio. kr. og 10,2 mio. kr. i det tilsvarende kvartal af 2012.

Det gav et driftsunderskud på 12,6 mio. kr. - næsten en halvering fra 22,9 mio. kr. et år tidligere.

Den overskyggende begivenhed for Topotarget er dog den nylige udskydelse af registreringsansøgningen for midlet Belinostat. Forsinkelsen betyder, at de ventede milepælsbetalinger fra partneren Spectrum Pharmaceuticals nu først ventes i 2014.

Det fik i sidste uge Topotarget til at nedjustere sine forventninger til hele 2013, og den prognose fastholdes i onsdagens regnskab. Selskabet ser dermed stadig et underskud før skat på mellem 46 og 51 mio. kr., mens de likvide midler ved årets udgang fortsat ventes på 22 til 27 mio. kr.

 Topotarget: Frygt for FDA-afvisning bag udskydelse

 Topotarget: Belinostat opnår "orphan drug-status" i EU

 Topotarget-chef satser på nye studier i 2013 og 2014 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også