MedWatch

Sanofis diabetesforretning har fortsat vokseværk

På trods af et samlet set svært kvartal for det franske medicinalselskab Sanofi vokser selskabets diabetesforretning stadig pænt - særligt takket være verdens bedst sælgende diabetesmiddel, Lantus.

Foto: Sanofi/PR

Lantus omsatte for 1,4 mia. euro - eller 10,5 mia. kr. - i andet kvartal, hvilket svarer til en vækst på 17,7 pct. sammenlignet med andet kvartal sidste år.

Sammenlagt solgte Sanofis diabetesforretning for 1,6 mia. euro (12,1 mia. kr.) - en vækst på 16,2 pct. GLP-1-midlet Lyxumia, der er udviklet af danske Zealand Pharma og indlicenseret af Sanofi, solgte for 1 mio. euro i kvartalet.

Lyxumia blev godkendt i Europa i februar 2013, og ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Zealand Pharma har Lyxumia opnået 10,3 pct. af det ugentlige GLP-1-marked efter 18 uger på markedet i Tyskland, som er det første EU-land, hvor produktet er blevet lanceret.

Lyxumia er desuden blevet lanceret på visse markeder i Skandinavien, og i Storbritannien ventes en fuld kommerciel lancering senere i 2013.

"Vi er glade for at se den fortsatte regulatoriske og kommercielle fremgang for Lyxumia som en ny medicin, der kan tilbydes patienter med type 2-diabetes. Vi har en stærk tiltro til det overordnede potentiale for GLP-1-receptoragonist-lægemidler, og vi er overbeviste om, at Lyxumia har en stærk produktprofil, siger Zealands topchef, David Solomon, i meddelelsen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier