MedWatch

Tidligere Chr. Hansen-direktør får toppost i Sanofi

Den tidligere direktør i den danske enzymgigant Chr. Hansen, Carsten Hellmann, afleverede tilbage i juni sin opsigelse. Nu har han fået et nyt og ganske prominent topjob hos den franske medicinalgigant Sanofi.

Foto: Sanofi

Allerede 1. september tiltræder Carsten Hellmann i sit nye job hos Sanofi. Her bliver han Executive Vice President og medlem af koncerndirektionen samtidig med, at han kommer til at stå i spidsen for Sanofis Animal Health Division, Merial. En division, der med en omsætning på mere end 2 mia. euro årligt er verdens tredje største division inden for sin branche. Det oplyser det franske selskab i en pressemeddelelse.

"Igennem sin karriere har Carsten opbygget et imponerende ry for at opbygge succesfulde virksomheder. Han har en bred og varieret erfaring inden for både farma og diagnostik. Jeg har fuld tiltro til, at han med sin brede erfaring inden for både forskning og udvikling samt forretningsudvikling og kommercielt salg vil kunne accelerere væksten i vores meget lovende division," udtaler Christopher A. Viehbacher, adm. direktør i Sanofi.

Har prøvet meget

Carsten Hellmann tog hul på sin karriere tilbage i 1990, hvor han fik job i Radiometer Medical. Tre år senere skiftede han til Novo Nordisk, hvor han var indtil 1997, da han skiftede til selskabet Pronosco. Herfra blev han rekrutteret som topchef til selskabet Nunc, hvor han efter salget af virksomheden til Fisher Scientific stod i spidsen for den efterfølgende integration af Nunc.

I 2006 kom han til Chr. Hansen, hvor han indtil sin opsigelse var Executive Vice President for Global Sales. Sanofi hæfter sig særligt ved, at Chr. Hansen i Carsten Hellmanns tid i selskabet har løftet den årlige toplinjevækst fra 4 til 10 pct. samtidig med, at selskabet løbende har leveret bedre og bedre indtjening.

Carsten Hellmann afløser Jose Barella på posten og får base i den franske by Lyon.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier