Koncern køber Elan for knap 50 mia. kr.

Efter langvarigt tovtrækkeri med Royalty Pharma, der brugte fire måneder på at forsøge at købe irske Elan, har medicinalkoncernen nu fundet en anden køber.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Ritzau Finans & Leonora Beck

Den amerikanske lægemiddelproducent Perrigo vil købe irske Elan for 8,6 mia. dollar i kontanter og aktier (48 mia. kr.). Det skriver Bloomberg News.

Aktionærerne i Elan vil modtage 6,25 dollar og 0,07636 aktier i det nye Perrigo pr. aktie i Elan, svarende til en pris på 16,50 dollar. pr. aktie ved fredagens lukkekurs i Perrigo. Det svarer til en præmie på 10,5 pct. i forhold til slutkursen på Elan fredag på 14,93 dollar.

Aktionærerne i Perrigo vil derefter eje 71 pct. af det nye selskab, mens Elan-aktionærerne vil stå for 29 pct. af ejerandelen.

Med overtagelsen får Perrigo ret til royalties fra salget af sklerosemidlet Tysabri, som er opfundet af Elan og markedsføres af Biogen Idec. Desuden giver det Perrigo mulighed for, at tage nyt domicil i Irland, hvor selskabsskatten er lav, skriver Bloomberg News.

"Gennem denne transaktion etablerer Perrigo en diversificeret platform til yderligere international ekspansion," forklarer Perrigo i en meddelelsen.

Perrigo laver især håndkøbsmedicin, generiske lægemidler samt aktive ingredienser i lægemidler.

Elan begyndte at lede efter en køber, efter at Royalty Pharma brugte fire måneder på at forsøge at købe den irske koncern. Allergan Inc, Mylan og Forest Laboratories er blandt de selskaber, der har overvejet at købe Elan, skriver Bloomberg.

 Irsk medicinalselskab slipper for uvelkommen bejler

 Elan sætter sig selv til salg 

 Irsk medicinalselskab afviser forhøjet bud

 Domstole blokerer Royalty Pharmas Elan-opkøb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også