MedWatch

Santaris taber langstrakt strid til opfinder

Biotekselskabet Santaris Pharma har længe ment, at to patenter er blevet til via fusk, men Sø- og Handelsretten har nu givet opfinderen medhold i, at han intet har gjort forkert og pure frifundet ham. Santaris har anket dommen til Højesteret.

Foto: Santaris Pharma

Opfinderen Thorleif Møller og firmaet Mirxx Therapeutics har vundet et langt og sejt retsopgør mod Santaris, der har påstået, at Thorleif Møller har fusket sig til fortrolige oplysninger fra selskabet og udnyttet dem til egne patentansøgninger. Sagen er afgjort til hans fordel i Sø- og Handelsretten. Det skriver Børsen.

"Der er ingen tvivl om, at jeg er opfinderen, og der er ingen tvivl om, at der ikke er anvendt erhvervshemmeligheder, og så er sagen sådan set slut, og rettighederne kan ikke overdrages," siger Thorleif Møller til Børsen.

Santaris derimod mener, at Thorleif Møller igennem sit tidligere job som patentrådgiver i selskabet Plougmann & Vingtoft samt via sin samlevers ansættelse hos netop Santaris har fået adgang til fortrolig viden, der har dannet baggrund for de to patentansøgninger. Retten mente ikke, at Thorleif Møller via sit arbejde har været bedre stillet, end hvad offentlig, tilgængelig information på området viser. Santaris har anket dommen til Højesteret. Det har ikke været muligt for Børsen at få en kommentar fra Santaris' ledelse.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier