MedWatch

Professor: Innovationsmiljøer mangler business angels

Innovationsmiljøerne mangler business angels og er generelt for uklare i deres udmelding om evnen til tilbagebetaling, mener professor. Direktør for innovationsmiljøet Østjysk Innovation er enig i dele af kritikken.

Den danske stat har i løbet af de seneste år investeret flere penge i de danske innovationsmiljøer, og det har betydet færre penge fra private investorer. Særligt fraværet af de såkaldte business angels er et problem, lyder det fra Søren Hougaard, adjungeret professor på Copenhagen Business School ( CBS) i innovation og iværksætteri. Det skriver Berlingske.

”De (innovationsmiljøerne, red.) er for optaget af at passe sig selv. De er ikke optaget af at få private midler og kompetencer ind med det samme. De indtager selv rollen som konsulenter og har en hær af investeringschefer, der går ind i forretningen, i stedet for at invitere business angels ind med erfaring og kompetencer fra den relevante industri. Der er et fortrinligt match mellem business angels og helt nye virksomheder,” siger han til Berlingske.

I 2012 kom kun 7,9 pct. af de samlede investeringer i porteføljevirksomhederne fra business angels, og det tal er ikke højt nok. Det anerkender Lars Stigel, formand for Forskerparker og Innovationsmiljøer i Danmark (FOIN) og direktør for innovationsmiljøet Østjysk Innovation.

"Potentialet for business angels burde være meget større, end det vi ser i dag. Det arbejder vi på. Det er et langt sejt træk at få kontakt til nye business angels og finde det rigtige match. Heldigvis vipper aktiemarkedet næsen opad igen, og det kan betyde noget for investeringsvilligheden blandt business angels," siger Lars Stigel til Berlingske.

I løbet af 2012 lavede innovationsmiljøerne 35 exits, men kun fire af dem gav overskud.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier