MedWatch

Analytikere ser opmuntrende tegn i Lundbeck-tal

En række analytikere fra udenlandske storbanker er opmuntret af de seneste data fra fase 2-studier med Lundbecks Alzheimers-middel. Der nævnes således større tiltro til midlets blockbuster-potentiale.

Foto: Lundbeck/PR

Lundbecks nye fase 2-tal for Alzheimers-midlet Lu AE58054 får en positiv modtagelse fra analytikerne onsdag. De melder om opmuntrende tegn, der styrker troen på midlets potentiale.

Midlet, som udvikles i samarbejde med japanske Otsuka, har vist statistisk signifikante, kognitive forbedringer af hos patienter med moderat Alzheimers, når det bruges sammen med præparatet Donepezil i seks måneder, meddeler Lundbeck. Donepezil sælges under produktnavnet Aricept og laves af Pfizer og Eisai.

"Tallene viser en solid kognitiv effekt oven på markedsførende Aricept, hvilket, vi tror, vil blive set som klinisk betydningsfuldt," skriver Deutsche Banks analytiker Tim Race i en kommentar.

Mere tiltro til blockbuster-potentialet

Også Société Générale beskriver tallene som "opmuntrende", omend det er med forbehold for, at studiet kun omfatter et "relativt lille" antal patienter, 278, over en kort periode, 24 uger.

Begge nævner desuden et lille faretegn i Lundbecks tal, nemlig at patienterne oplevede forhøjede leverenzymer. Deutsche Bank mener dog, at det er en bivirkning, der er håndtérbar.

"Bundlinjen er, at vi tror, det er positiv for aktien, og investorerne vil sandsynligvis få mere tiltro til blockbuster-potentialet i "504"," skriver Tim Race fra Deutsche Bank, der forudser et topsalg på 2 mia. dollar årligt, med omkring 50 pct. sandsynlighed.

Også finanshuset Jefferies skriver i en kommentar, at tallene tyder på et blockbuster-potentiale, refererer Bloomberg. Det vil måske få Jefferies til at skulle løfte sine estimater for Lundbeck, som i øjeblikket lyder på topsalg på 1,25 mia. dollar årligt, dog kun med 20 pct. sandsynlighed.

Fase 3 i andet halvår 2013

Deutsche Bank og Jefferies har begge købsanbefalinger for Lundbeck-aktien, mens Société Générale anbefaler "sælg".

Lu AE58054 har været udviklet i partnerskab med Otsuka siden starten af 2013, og aftalen indeholder forudbetalinger og potentielle milepæle på 825 mio. dollar for Lundbeck.

De to partnere vil indlede klinisk fase 3-studierne med cirka 3000 patienter i løbet af andet halvår 2013.

Lundbeck-aktien indleder i øvrigt onsdag med et marginalt fald på 0,1 pct. til 112,80 kr.

 Nyt Lundbeck-middel viser gode takter

 Så langt er Lundbeck med Alzheimers-vaccinen

 Lundbeck-dir: Milliardsalg i ny Alzheimers-medicin 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier