MedWatch

Formand: Dansk klinisk forskning bliver overhalet

Formanden for Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber, LVS, erkender, at Danmark står på en brændende platform, når det kommer til klinisk forskning. Han efterlyser en national strategi.

Foto: OLESEN PETER HOVE

Da Peter Kristensen, der er udviklingsdirektør i Novo Nordisk, for nylig meldte ud, at den kliniske forskning ikke var på det høje niveau, som mange måske troede, at det var, så gjorde det ifølge magasinet Pharma indtryk på Peter Schwarz.

Læs mere her: Novo: Vi er ikke verdensmestre i Danmark

Han er formand for LVS, Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber, der er paraplyorganisation for de aktuelt 119 lægevidenskabelige selskaber i Danmark.

"Peter Kristensen taler naturligt nok for sit eget område, insulinforskningen, men jeg kan på vegne af Danmarks mange tusind forskende læger bekræfte, at vi alle kan begynde at mærke varmen i dækket under vores fødder," siger Peter Schwarz til Pharma og understreger dog, at bevillingerne til den danske sundhedsforskning har ligget stabilt højt i de senere år.

Ny virkelighed kræver strategi

"Men vi lever i en ny virkelighed. De fremstormende lande i øst og syd har for længst set potentialet i sundhedsområdet som den store vækstskaber, hvad Danmark jo selv har ført bevis for, og de satser derfor massivt på området. At stå stille på et stabilt højt niveau indebærer derfor, at vi bliver overhalet. Flere af de lande, som vi konkurrerer med, bruger nu op mod dobbelt så meget på forskning, som vi gør."

De nye supersygehuse kan være med til at levere spændende nye perspektiver i forhold til sundhedsforskningen herhjemme, men det hjælper ikke her og nu, da de først er oppe at køre om 8-10 år.

"Inden da risikerer vi, at platformen står i lys lue. Vi skal handle nu og gerne i form af en national strategi med et solidt økonomisk skub."

 Farma-direktører: Sådan tiltrækker vi klinisk forskning

 Forskning støttet af industrien vækker mistro

 Formand: Industrien stiller de forkerte spørgsmål 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier