Roche vil bruge HPV-test mod kræft

Roche har bedt amerikanske FDA om at godkende selskabets HPV-test, cobas, som pt. bruges til at opdage HPV-virus, til at screene for livmoderhalskræft.
Foto: Roche / PR
Foto: Roche / PR

Diagnostikafdelingen i den schweiziske medicinalkoncern Roche har store forhåbninger om, at HPV-testen cobas også kan bruges til at opdage livmoderhalskræft. Og man har derfor indsendt en registreringsansøgning til amerikanske FDA for at få testen godkendt til denne indikation. Det fremgår af en pressemeddelelse som FierceMedicalDevices bringer på sin hjemmeside.

Humant Papillovirus (HPV) er en seksuelt overført sygdom, som rent faktisk består af hele 150 forskellige virustyper. Mindst 15 af disse virustyper kan medføre celleforandringer, og derfor føre til kræftformer som især livmoderhalskræft.

Som det er nu, er cobas-testen godkendt til at opdage forskellige genotyper af HPV-virussen, mens man bruger en såkaldt smear-test til at opdage tidlige symptomer på celleforandringer, som kan udvikle sig til kræft i patienten.

Men Roche håber nu, at deres test også kan blive godkendt til dette formål og dermed blive en ny first-line-test mod livmoderhalskræft.

Til grund for ansøgningen til FDA ligger tre års opfølgningsdata fra det store kliniske studie ATHENA, som involverede mere end 47.000 kvinder, som blev undersøgt for livmoderhalssygdomme med både Cobas- og almindelige smear-tests, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Se pressemeddelelsen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også