MedWatch

Her er de mest lovende vacciner

Bavarian Nordics store lægemiddelhåb, Prostvac, er langt fra den eneste lovende vaccine, der lige nu befinder sig midt i kliniske forsøgsprogrammer. Få et overblik over de mest lovende vaccinekandidater her.

Foto: PR Bavarian

Bavarian Nordic har store forhåbninger til selskabets lægemiddelkandidat Prostvac - forhåbninger i blockbusterklassen. Den potentielle milliardomsætning fra prostatakræftvaccinen, der i øjeblikket er i fase 3, er dog blot én ud af en række meget lovende vaccinekandidater.

FierceVaccines har kigget nærmere på de mest lovende vacciner og har ud over Prostvac nævnt hele ni andre potentielle kandidater. Du kan se listen her:

GVAX Pancreas fra BioSante Pharmaceuticals. Kandidaten, der er rettet mod behandling af bugspytkirtelkræft, har i fase 3-forsøg øget den mediane overlevelse med mere end 25 pct. og et års overlevelse med mere end 35 pct. i kræftpatienter, der har fået fjernet bugspytkirtlen.

HyperAcute Pancreas fra NewLink Genetics. Endnu et potentielt lægemiddel til behandling af bugspytkirtelkræft, der er i fase 3. Viste lovende resultater i fase 2.

Rindopepimut fra Celldex Therapeutics. Det potentielle hjernekræftlægemiddel har i fase 2-forsøg påvist forbedret overlevelse, med en median overlevelse på 24,6 måneder sammenlignet med 15,2 måneder for matchede patienter, der fik standardbehandling i publicerede studier. Samlet overlevelse ved 24 måneder var 52 pct., sammenlignet med 6 pct. i den historiske gruppe.

VGX-3100 fra Inovio Pharmaceuticals. Her er der tale om en DNA-vaccine mod livmoderhalskræft, der har vist lovende resultater i fase 1-forsøg, mens resultaterne fra det igangværende fase 2-forsøg endnu afventes.

PENNVAX-B fra Inovio Pharmaceuticals. Endnu en DNA-vaccine fra Inovio, denne er dog rettet mod HIV-infektion. Denne er dog stadig i de meget tidlige stadier.

CAD106 fra Novartis og Cytos. Alzheimers-vaccinekandidaten har påvist tidlige antydninger af immunresponser i et klinisk forsøg i mennesker med den degenerende sygdom. Ifølge selskaberne og Karolinska Institutet, er disse de første resultater, der viser en positiv effekt af en aktiv vaccine mod Alzheimers.

CV9201 fra CureVac. Vaccinen er rettet mod behandling af ikke-småcellet lungecancer, som er den mest almindelige form for lungekræft. Kandidaten har vist lovende takter i fase I/IIA-forsøg, og firmaet har indgået en 150 mio. euro stor aftale med Sanofi, ligesom SAP-stifteren, Dietmer Hopp, har hældt 80 mio. euro i selskabet.

NeuVax fra Galena Biopharma. Vaccinekandidaten, der skal anvendes i behandlingen af brystkræft, er i øjeblikket i fase 3-studier. En række patienter er nu på 60 måneders opfølgning, et punkt  nogle læger betragter som en kur. Efter 24 måneder var 91 pct. af NeuVax-patienter sygdomsfri sammenlignet med 80 pct. i kontrolgruppen. Efter 60 måneder var 85 pct. af NeuVax-patienter sygdomsfri, sammenlignet med 77 pct. i kontrolgruppen.

IMA901 fra Immatics Biotechnologies. En vaccinkandidat til behandling af nyrekræft, har i fase 1-studier vist lovende takter. Flere resultater følger i 2014 og 2015.

 Aamund: Nyt lægemiddel vil supplere Prostvac

 Nyt prostatamiddel godkendt i USA

 Klinisk gennembrud for prostatakræftmiddel

 Kraftig medvind til Bavarian Nordic-vaccine fra topforskere

 Prostvac har succes i kombinationsstudie 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier