Zealand Pharma har nyt middel på vej til diabetikere

"Det er ikke et meget stort marked i dag, men vi mener, at har et interessant potentiale," siger Zealand Pharmas direktør om firmaets nye diabetesmiddel.
Foto: Zealand Pharma/PR
Foto: Zealand Pharma/PR
Af Ritzau Finans

Zealand Pharma har endnu et diabetes-middel på vej. Selskabet præsenterer på den amerikanske diabetesforenings årsmøde i Chicago de første prækliniske resultater for en ny glukagon-analog, som er beregnet til at hæve blodsukkeret i de meget kritiske tilfælde, hvor diabetikere rammes af svær hypoglykæmi.

Svær hypoglykæmi optræder som en bivirkning af insulinbehandling, hvis patienten enten får for meget insulin, eller ikke får tilstrækkeligt med kulhydrater, og blodsukkeret dermed falder for meget. I de særligt kritiske tilfælde, der er livstruende, går diabetikeren omkuld og skal have hjælp via glukagonbehandling.

Glukagon findes i kroppen, men har vist sig vanskeligt at arbejde med i medicinsk sammenhæng. De nuværende løsninger på markedet kommer hovedsageligt i pulverform, men er svært opløselige. I flydende form har de det med at klumpe.

Zealands bud er en helt ny løsning, der vil kunne anvendes i form af en pen, klar til brug, eller til brug i forbindelse med en insulinpumpe, som samtidig måler blodsukkeret og automatisk giver den rette behandling.

"Det er ikke et meget stort marked i dag, men vi mener, at har et interessant potentiale, og det viser, at vi er dedikerede over for diabetes og over for at hjælpe diabetikere med bedre løsninger til behandling af deres sygdom," siger Zealand Pharmas administrerende direktør David Solomon til Ritzau Finans.

 Zealand: Sanofi annoncerer positive fase 3 data 

 Analytiker: Der er lagt i kakkelovnen  

 Tysk skepsis over for Zealand Pharma-middel  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også