MedWatch

Tysk skepsis over for Zealand Pharma-middel

Det tyske Institut for Kvalitet og effektivitet i sundhedssystemerne (IQWIG) er langt fra imponerede over diabeteslægemidlet Lyxumia, som er udviklet af danske Zealand Pharma og partneren Sanofi.

Foto: Colourbox

Institut for Kvalitet og effektivitet i sundhedssystemerne (IQWIG), som hører under det tyske sundhedsministerium, har netop undersøgt kliniske data for diabeteslægemidlet Lyxumia, og instituttet er ikke begejstret. Det oplyser man ifølge FierceBiotech i en pressemeddelelse.

Instituttet, som står for at prisfastsætte lægemidler i Tyskland, mener således ikke, at medicinen har demonstreret ”nogen yderligere fordele” sammenlignet med eksisterende lægemidler. Og hvis IQWIG fastholder sin opfattelse af Lyxumia, vil Zealand og Sanofi få svært ved at opnå en favorabel pris på lægemidlet i Tyskland, skriver FierceBiotech.

Men selskaberne har dog stadig mulighed for at ændre myndighedernes syn på lægemidlet. Den nuværende opfattelse er nemlig i høj grad baseret på en mangel på data, forklarer IQWIG. Selskaberne har nemlig ikke indleveret tilstrækkelig med data for medicinen, og de kliniske studier viser ikke passende sammenligninger med andre behandlingsformer, f.eks. i kombination med metformin, oplyser instituttet.

Sanofi og Zealand Pharma har mulighed for at indsende yderligere data frem til d. 8. juli, oplyser hjemmesiden.

Læs historien fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier