MedWatch

Tysk skepsis over for Zealand Pharma-middel

Det tyske Institut for Kvalitet og effektivitet i sundhedssystemerne (IQWIG) er langt fra imponerede over diabeteslægemidlet Lyxumia, som er udviklet af danske Zealand Pharma og partneren Sanofi.

Foto: Colourbox

Institut for Kvalitet og effektivitet i sundhedssystemerne (IQWIG), som hører under det tyske sundhedsministerium, har netop undersøgt kliniske data for diabeteslægemidlet Lyxumia, og instituttet er ikke begejstret. Det oplyser man ifølge FierceBiotech i en pressemeddelelse.

Instituttet, som står for at prisfastsætte lægemidler i Tyskland, mener således ikke, at medicinen har demonstreret ”nogen yderligere fordele” sammenlignet med eksisterende lægemidler. Og hvis IQWIG fastholder sin opfattelse af Lyxumia, vil Zealand og Sanofi få svært ved at opnå en favorabel pris på lægemidlet i Tyskland, skriver FierceBiotech.

Men selskaberne har dog stadig mulighed for at ændre myndighedernes syn på lægemidlet. Den nuværende opfattelse er nemlig i høj grad baseret på en mangel på data, forklarer IQWIG. Selskaberne har nemlig ikke indleveret tilstrækkelig med data for medicinen, og de kliniske studier viser ikke passende sammenligninger med andre behandlingsformer, f.eks. i kombination med metformin, oplyser instituttet.

Sanofi og Zealand Pharma har mulighed for at indsende yderligere data frem til d. 8. juli, oplyser hjemmesiden.

Læs historien fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier