Novo-blockbuster mister tilskud

Så er det endeligt. Sundhedsstyrelsen har besluttet, at GLP-1-analogerne, herunder Novo Nordisks Victoza, mister det generelle tilskud i Danmark.
Foto: Novo Nordisk / PR
Foto: Novo Nordisk / PR
Af Ritzau Finans

Novo Nordisks Victoza og andre diabetes 2-midler i samme lægemiddelklasse mister retten til generelt tilskud i Danmark og overføres til generelt klausuleret tilskud. Det skriver Reuters med henvisning til en meddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen begrunder i sin meddelelse, der blev lagt på hjemmesiden den 11. juni, sin beslutning med økonomi:

"GLP-1 analogerne får generelt klausuleret tilskud – fordi de er væsentlig dyrere end andre lægemidler mod diabetes, som mange patienter kan behandles med. GLP-1 analogerne bør derfor forbeholdes de patienter, der har mest gavn af dem," skriver Sundhedsstyrelsen.

Konkurrents middel får tilskud

De nye tilskudsregler træder i kraft den 11. november. Ud over Victoza gælder de nye tilskudsregler også for GLP-1 analogerne Byetta og Bydureon fra AstraZenaca og Bristol-Myers Squibb samt GLP-1-analogen Lyxumia fra Sanofi og danske Zealand Pharma.

Herefter vil alene patienter, der ikke har opnået tilstrækkelig blodsukkerkontrol med behandling med diabetespillen Metformin i kombination med andre diabetesmidler med generelt tilskud, være berettiget til tilskud.

Alternativt kan der opnås tilskud, hvis lægen samlet vurderer, at supplerende behandling med andre lægemidler er uhensigtsmæssig.

Diabetespillen Januvia fra Merck får modsat Victoza generelt tilskud i Danmark.

 Moderne diabetesmidler mister tilskud i Danmark

 Novo Nordisk advarer Medicintilskudsnævnet

 Nævnsformand: Prisen stod ikke mål med effekten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også