MedWatch

GSK: Kliniske forsøgsrapporter skal offentliggøres

Den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline (GSK) går markant længere end Novo Nordisk, når det handler om at lægge kliniske forsøgsrapporter frem.

Foto: Colourbox

Novo Nordisk er kommet i mediernes søgelys, fordi flere ikke mener, de har fremlagt alle væsentlige data i forbindelse med blandt andet selskabets populære diabetesmiddel Victoza. Helt anderledes ser det ud for GSK, der har forpligtet sig til at lægge sine kliniske forsøgsrapporter frem. Det betyder, at både forskere og offentlige samt privatansatte kan søge om adgang til selskabets rådata fra forsøg med mennesker. Det skriver Berlingske.

"Hvis forskere og patienter ikke stoler på vores data, er vi sårbare som virksomhed. Ved at være åbne og tilgængelige bliver vi mindre sårbare. GSK har valgt at gå foran resten af industrien her. Det er bestyrelsens holdning, at vi vil strække os langt for at blive opfattet som en troværdig medicinalvirksomhed," siger Ebbe Englev, medicinsk direktør i GSKs danske datterselskab, til avisen.

Han fortæller, at den britiske medicinalgigant forsøger at få andre virksomheder med på idéen, men indtil er det blevet ved interessen fra flere forskellige selskaber.

GSK tilsluttede sig i februar i år den såkaldte All Trials Campaign, som drives med blandt andre British Medical Journal som primus motor. Kravet er, at myndigheder og virksomheder lægger alle data frem, så forskere og offentligheden kan kigge virksomhederne efter i kortene.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier