MedWatch

Amerikansk gigant i japansk offensiv

Verdens største uafhængige biotekselskab har indgået en aftale med en japansk medicinalvirksomhed angående udvikling af ny medicin til det japanske marked.

Foto: Colourbox

Amerikanske Amgen og japanske Astellas Pharma har indgået et strategisk partnerskab angående udvikling af nye lægemidler for at imødekomme japanske patienters umødte medicinske behov. Det oplyser det amerikanske selskab i en pressemeddelelse.

Aftalen er et forsøg på at parre Amgens pipelinekandidater med Astellas’ indgående viden om det japanske marked, herunder læger og patienters behov, omfattende erfaring med kommercielle og lovgivningsmæssige forhold i landet, samt stærke position på det japanske marked, oplyser parterne.

Den vigtigste del af det nye partnerskab er et længerevarende samarbejde mellem selskaberne om udvikling og kommercialisering af fem af Amgens lægemiddelkandidater i Japan. De fem kandidater - hvoraf fire er biologiske lægemidler, mens det sidste er et småmolekyle - er rettet mod hjertekar-, knogle- og kræftsygdomme.

Nyt joint venture

Tre af kandidaterne er i klinisk fase 3, mens de to sidste er i henholdsvis fase 1 og 2, og den første potentielle lancering af et produkt forventes tidligst i 2016.

Herudover betyder aftalen, at man opretter et nyt joint venture-selskab i Tokyo med navnet Amgen Astellas BioPharma KK, som giver Amgen mulighed for hurtigt at bygge faciliteter i landet.

Det forventes, at det nye selskab er operationsdygtigt fra 1. oktober 2013, og allerede i 2020 bliver det en selvejende afdeling under Amgen.

 Japansk gigant ryster F&U-posen

 Giganter i kapløb om ny medicin mod blodmangel

 Amgens omsætning skuffer for første gang i tre år

 Amgen investerer i fabrik i Singapore 

Mere fra MedWatch

Nyt forsøg med risikodeling på vej

Både Dansk Erhverv og Lif glæder sig over, at endnu en forsøgsordning med risikodeling på lægemiddelområdet tegner sig i horisonten. Ordningen, der er på tegnebrættet, har dog plads til forbedringer, lyder det.

WSA fusionerer selvstændig forhandler ind i koncernen

Hørekoncernen WS Audiology har på papiret lukket forhandleren Coselgi for i stedet at indlemme den i WSA-koncernen. Det sker for at simplificere WSA-forretningen både juridisk og regnskabsmæssigt, lyder forklaringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier