MedWatch

Amerikansk gigant i japansk offensiv

Verdens største uafhængige biotekselskab har indgået en aftale med en japansk medicinalvirksomhed angående udvikling af ny medicin til det japanske marked.

Foto: Colourbox

Amerikanske Amgen og japanske Astellas Pharma har indgået et strategisk partnerskab angående udvikling af nye lægemidler for at imødekomme japanske patienters umødte medicinske behov. Det oplyser det amerikanske selskab i en pressemeddelelse.

Aftalen er et forsøg på at parre Amgens pipelinekandidater med Astellas’ indgående viden om det japanske marked, herunder læger og patienters behov, omfattende erfaring med kommercielle og lovgivningsmæssige forhold i landet, samt stærke position på det japanske marked, oplyser parterne.

Den vigtigste del af det nye partnerskab er et længerevarende samarbejde mellem selskaberne om udvikling og kommercialisering af fem af Amgens lægemiddelkandidater i Japan. De fem kandidater - hvoraf fire er biologiske lægemidler, mens det sidste er et småmolekyle - er rettet mod hjertekar-, knogle- og kræftsygdomme.

Nyt joint venture

Tre af kandidaterne er i klinisk fase 3, mens de to sidste er i henholdsvis fase 1 og 2, og den første potentielle lancering af et produkt forventes tidligst i 2016.

Herudover betyder aftalen, at man opretter et nyt joint venture-selskab i Tokyo med navnet Amgen Astellas BioPharma KK, som giver Amgen mulighed for hurtigt at bygge faciliteter i landet.

Det forventes, at det nye selskab er operationsdygtigt fra 1. oktober 2013, og allerede i 2020 bliver det en selvejende afdeling under Amgen.

 Japansk gigant ryster F&U-posen

 Giganter i kapløb om ny medicin mod blodmangel

 Amgens omsætning skuffer for første gang i tre år

 Amgen investerer i fabrik i Singapore 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier