MedWatch

Bavarian går på børsen i USA

Danske Bavarian Nordic træder i Novo Nordisks og Lundbecks fodspor og lader selskabets aktier notere i USA for at skubbe på en udvikling i retning af flere udenlandske investorer.

Foto: BYLINE WITHHELD

Bavarian Nordic vil gøre det endnu lettere for udenlandske investorer at få del i selskabet og følger nu i Novo Nordisks fodspor og lader selskabets aktier notere i USA. Det sker via et såkaldt ADR-program på det amerikanske OTC-marked.

Beslutningen er truffet efter en periode, hvor Bavarian Nordic har oplevet stigende interesse fra amerikanske investorer.

"Vi håber helt grundlæggende at få flere og større internationale investorer," forklarer administrerende direktør, Anders Hedegaard, om noteringen.

"Vi har over de seneste tre-fire år set en bevægelse fra 15-20 pct. udenlandske aktionærer til at vi nu er oppe på 30-35 pct. Det er den bevægelse vi gerne vil skubbe på, sådan at vi får flere udenlandske investorer," forklarer Anders Hedegaard.

ADR-programmet er et certifikat udstedt af en depotbank - i dette tilfælde Deutsche Bank - repræsenterende ejerskab i et selskabs underliggende aktie. En ADR'er i Bavarian Nordic svarer til en aktie i selskabet.

Handlen med Bavarians ADR'er indledes i dag, onsdag.

Novo Nordisks ADR'er er hyppigt handlet, og omsætter dagligt for i underkanten af 300 mio. kr. målt på gennemsnitsomsætningen det seneste halve år. Den daglige gennemsnitsomsætning udgør 292.456 styk, eller en omkring 40 pct. af den gennemsnitlige volumen på børsen i København.

Bavarian har dog langt fra samme ambitioner for sin notering, uden at Anders Hedegaard dog vil komme sin målsætning nærmere.

 Novo Nordisk udskyder aktiesplit

 Lundbeck gør det lettere for amerikanerne 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier