MedWatch

Novo Nordisk udskyder aktiesplit

Usikkerheden om, hvornår Novo Nordisks nye insulin bliver godkendt i USA, er øget. Det har været med til at udskyde overvejelserne om et aktiesplit, siger finansdirektøren.

Foto: Novo Nordisk / PR

Selvom Novo Nordisk har fået en opadvendt tommelfinger til sit langtidsvirkende insulin Tresiba fra en rådgivende kontrolkomite under de japanske myndigheder, er der stadig usikkerhed, hvornår midlet får den amerikanske godkendelse.

Usikkerheden har blandt andet været en medvirkende årsag til, at Novo Nordisk har valgt at sætte overvejelser om et aktiesplit i bero, skriver Berlingske.

"Vi ser på aktiekursen, men vi ser også på, om vi samlet set synes, at det er et meningsfyldt tidspunkt at lave et aktiesplit på. Og der synes vi, der er for meget usikkerhed til, at det er det rigtige at gøre. Vi vil gerne have lidt mere fast grund under fødderne i relation til godkendelse af Tresiba og andre forhold, inden vi foretager os noget," siger Jesper Brandgaard, Novo Nordisks finansdirektør, til avisen.

Eksperthøring i november

I juli måned meddelte de amerikanske sundhedsmyndigheder, at de først vil træffe beslutningen om en godkendelse af Tresiba, når det har været igennem en eksperthøring, som finder sted 8. november 2012.

Et aktiesplit har længe været på tale, både blandt koncernledelsen og blandt aktionærerne. Novo Nordisks aktiekurs i USA har længe ligget over 100 dollar, som ellers ofte bruges som pejlemærke for et aktiesplit.

I øjeblikket er noteret til kurs 936 på fondsbørsen i København, mens selskabets amerikanske depotbeviser ADRer står til en kurs på omkring 157 dollar på New York Stock Exchange.

 Novo Nordisk overvejer aktiesplit ved kurs 1000 

 Aktionærforening efterlyser aktiesplit i Novo Nordisk 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier