MedWatch

Lundbeck gør det lettere for amerikanerne

Det danske medicinalselskab Lundbeck etablerer en finansiel konstruktion, der gør det muligt for amerikanske investorer at købe selskabets aktier.

Foto: Lundbeck/PR - Anders Götzsche, CFO Lundbeck

Lundbeck giver nu amerikanske investorer mulighed for at investere i medicinalselskabets danske aktie via etableringen af et såkaldt Level 1 American Depositary Recept (ADR) program. Deutsche Bank fungerer som depotbank for ADR-programmet, meddeler Lundbeck.

"Lundbeck er nu virkelig en global farmaceutisk virksomhed med en stærk vækstplatform i USA, og de amerikanske investorer har i mange år udgjort en vigtig del af vores aktionærkreds," udtaler Lundbecks koncernøkonomidirektør Anders Götzsche i meddelelsen og fortsætter:

Hjemmemarked

"Det nye ADR-program giver dem nu mulighed for at investere i Lundbeck på deres hjemmemarked og i den lokale valuta, og de får herved mulighed for at deltage i vores selskabs fremtidige udvikling."

En ADR er et certifikat udstedt af en depotbank, som repræsenterer ejerskab af et selskabs underliggende aktier. ADR-programmer giver amerikanske investorer mulighed for at besidde aktier i ikke-amerikanske selskaber og handle dem på samme måde som amerikanske værdipapirer.

I forvejen har en række danske børsnoterede selskaber ADR-programmer i USA, blandt andre Novo Nordisk og Torm.

 Udenlandske børshuse mere positive på Lundbeck

 Lundbeck: Kopier stjæler USA-marked i lyntempo 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier